Само в 7DniCSKA.bg

Настана време за отчаяни ходове

7DNI CSKA20.04.2017654

Душманите на ЦСКА са в паника след като стигнаха и до гросмайстор
Няма съмнение – душманите на ЦСКА са изпаднали в паника след като стигнаха и до гросмайстор Веселин Топалов. Вече започва да става смешно – някаква фондация при някаква федерация се жалва за фалиралата фирма на Лупи и „гърнетата“ като по този начин се опитва да пречи на възраждащия се армейски клуб. Няма съмнение, че целта е да се мъти водата около емблемата и базата, исторически и морално принадлежащи на единствения и неделим отбор от Парка на свободата.

Враговете разбраха, че техният заговор е „кауза пердута“ след като видяха за какво става дума на 30 март и 1 април т.г., когато червената България с телата и сърцата си се изправи срещу негодниците в защита на ЦСКА, Гриша Ганчев и бъдещето. При толкова ясно заявен обществен вот нито една схема не може да проработи, колкото и да я помпат с финансов и медиен амфетамин.

Но кой всъщност наднича зад шахмата с белязани фигури? Старият нов спортен министър Кралев ясно посочи следата, водеща към „ментора на Топалов“? Тоест – към онзи тото-хазартен кръг, който през лятото на 2015-та и 2016-та искаше да погребе 31-кратните шампиони в селските ниви, така както преди десетилетие изтъргува титлата в полза на „Герена“. Същите задкулисни кукловоди дърпат конците и на шепата газдовци, които като нищо ще предизвикат граждански сблъсъци и улично напрежение, ако продължават с провокациите.

Тези долнопробни измекяри дотолкова се самозабравиха, че започнаха да говорят като папагали на Подуяне. Спомнете си как неотдавна един недоносен „журналист-директор“ от ФК „Авиатор“ обвини Стойчо Стоилов за това, че преди година и половина извади „Литекс“ от терена на „Герена“ и не позволи на сините свирки да се гаврят с Люпко Петрович и неговите футболисти. Помислете и ще се досетите откъде извира неистовият страх на душманите, стигнали до услугите на гросмайстор Топалов…

Менторите и спонсорите на партията анти-ЦСКА отлично съзнават какво ги очаква в обозримо бъдеще, когато Гриша Ганчев окончателно стабилизира клуба и излезе на широка магистрала.

Промяната вече започна с школата, базата, структурата и професионалната организация, но е необходимо още време докато се разчисти наследството от две десетилетия хаос и грабеж. Стойко Сакалиев го каза просто и ясно – ЦСКА най-сетне попадна на точния човек, който носи каузата в сърцето си и рано или късно ще върне отбора на неговия връх.

И точна тази оптимистична червена перспектива не дава мира на стари врагове и нови предатели. Забележете как ден след ден гелосаният спортен портал, финансиран от Делиормана, отделя внимание на тайфата, ритаща за здраве по кварталите на столицата, колкото на … „Реал“ (Мадрид)?! Отговорете си защо е така…

Душманите не са забравили какво може Гриша Ганчев. Тепрекрасно си дават сметка как този човек с риск за бизнеса си се подигра на цялото синьо правителство на Иван Костов като измъкна две титли под носа на държавния отбор на Чорни в края на 90-те години. И още – как спаси ЦСКА от гибел и дори спечели купата от „В“ група в битка срещу цялата държава, олигархия и медийна мафия.

Ето защо враговете получават кошмари от мисълта какво Гришата ще постигне с червената общност зад гърба си и затова правят неистови опити да попречат докато не е станало късно.

ГЕОРГИ АТАНАСОВ

4 коментара

  • НСПП

    21.04.2017 at 9:11

    Никой не го е страх от Домусчиев. Да, нито той, нито Гришата, нито Спас Русев, нито Крушарски, нито ТИМ-аджиите, нито Венци и Маджо са изкарали първия милион с бърсане на ябълки като Рокфелер, Това е ясно. Но само Ганчев и Домусчиев направиха дотук успешни футболни проекти. Първият с по-малко средства, а вторият – с бъркане в голямата каца с мед (направете справка колко струва един продаден кораб). Кое е общото? И двамата са цесекари. Кое е различното? Домусчиев вече беше в ЦСКА, не направи нищо за клуба и си би камшика, за да почне сам(!) да прави клуб от нищото в Разград. Гришата, от своя страна, заряза всичко в Ловеч и дойде да възражда ЦСКА от почти нищото – имаше списък с активите на ПФК-то и всеки може да си направи сметка какво завари Ганчев. Базата в Панчарево се строи реално наново! В школата е осигурено всичко – няма такси, логистиката е на ниво, екипировката и пособията са осигурени, треньорите си получават редовно заплатите и им е осигурено спокойствие, във всеки отбор има треньор на вратарите, кондиционен треньор и лекар. Все неща, които изчезнаха при Лупи и Боклуците! Изгражда се и първият отбор. За всичко, обаче, трябва време. Не може от нищото за няколко месеца да станем Реал Мадрид, колкото и феноменална да ни е публиката. Който има глава на раменете си, може да сравни какво беше при Боклуците и Лупи, и какво е сега, кое от двете повече му харесва и какви са перспективите. А именно последните плашат Домусчиев. Защото му е пределно ясно, че един подреден ЦСКА, с ясна стратегия за развитие съвсем скоро ще вземе титлата и, с фантастичната си публика, ще направи пробив в ЕКТ. И приходите, които в момента отиват в касата на Лудогорец, ще отиват в касата на ЦСКА. Това е неговият “страх” и затова за него е изгодно ЦСКА и Подуене да са слаби! С мучащите се “сприятели” и те не усещат ледената му прегръдка, но ние отдавна се усетихме и с нас води война. Няма как, с този нисък коефициент само 1 отбор от Първа лига има право да участва в квалификациите за ШЛ и “онези” 15млн евро за участие в груповата фаза. Ако не си шампион, трябва да играеш за драстично по-ниски приходи в Лига Европа.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *