Само в 7DniCSKA.bg

Сектор Г категорично: Няма да позволим да ни откраднат най-милото

7 Dni CSKA25.04.2017370

Италианската медия Сора90 прояви сериозен интерес към ЦСКА. Журналистите представиха втория си филм за “червените”.

Той е озаглавен “Милиардерът, който се подигра с грешните ултраси” и разглежда битката за емблемата на червените фенове. Първият филм на колегите бе в края на 2015 г. под името “Клубът, който отказва да умре”.

В новото видео журналист от Сора90 обяснява ситуацията около ЦСКА.

“Най-популярният клуб в България ЦСКА е в тежка и странна битка, за да запази съществуването си. Съдът, с цел да изчисти дълговете на вече фалиралото дружество, придобива емблемата на ЦСКА и я предлага за продажба. Сектор Г обаче се притеснява да не загуби емблемата за сметка на ЦСКА 1948, който е подкрепян от богатия собственик на Лудогорец Кирил Домусчиев”, казват от Сора90 и допълват:

“Двата клуба спорят за емблемата, като ултрасите от сектор Г спряха физически другите кандидати за купуването й. Заради събитията на 30 март феновете създадоха специална хореография, която изобразява собственика на Лудогорец”, допълва журналистът на Сора90.

Във видеото е цитиран и един от тарторите на “червената” агитка:

“ЦСКА и сектор Г сме нещо неразделно. Ние сме като Ин и Ян – не можем да съществуваме поотделно. Искаме да се преборим за нашата емблема. С цялата ситуация около търга обаче едни хора искат да сложат точка на ЦСКА и на сектор Г. Искат да ни унижат, да съсипят нашата любов. Ние сме длъжни да я браним с цената на всичко. Хората мразят Лудогорец, защото Лудогорец е символ на пошлото, задкулисното и изкуственото. Лудогорец е изкуствено създаден клуб. Омразата срещу хората от Разград е огромна. Те искат да отнемат най-милото ни. Няма да позволим на никого да открадне емблемата или да се гаври с нашия клуб!”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *