Уникален анализ на Георги Василев за случващото се в ЦСКА

7 Dni CSKA25.04.2017835

ЦСКА и Лудогорец изиграха интересен и динамичен мач, с логичен резултат. Домакините бяха по-енергичният, ентусиазиран, агресивен и амбициран отбор, който създаде повечето положения. Лидерът в първенството обаче съумя да стигне до точката благодарение на опита си, като действаше доста по-спокойно от ЦСКА.
Хубавото за родния шампионат е, че отборите постоянно се подобряват, тъй като имат желанието да настигнат и изпреварят Лудогорец. ЦСКА е ярък пример в това отношение, като е безспорно, че в течение на сезона отборът се усъвършенства и този мач на „Армията” го показа. Със сигурност има развитие спрямо лятото, като показва изключително голяма амбиция да достигне до успехи. И в ЦСКА вече се оформя класа. Няма да е пресилено да се каже, че отборът

доминира във
всеки един мач,

но по едва или друга причина доста пъти пропусна да стигне да победата.
ЦСКА ми направи най-силно впечатление със своя ентусиазъм и мотивация. Притисна съперника си благодарение на единоборствата, в които беше много по-агресивен, овладяваше инициативата и печелеше предимство. Докато Лудогорец бе приел по-изчаквателна тактика. И тя сработи, защото наказа единствената по-сериозна грешка на ЦСКА.
Отборът гост действаше без особен блясък в голяма част от мача. Но към края Марселиньо като че ли се ядоса и заигра, както сме свикнали да го виждаме. Той се амбицира и напомни за класата си. За Лудогорец мачовете се превърнаха в ежедневие. Понаситиха се на успехи и сега нямаше голяма емоция и енергия в представянето им.
Отборът не използва нито един българин в срещата, което не е добър сигнал, а в това отношение ЦСКА печели овациите. Виждаме, че на „Армията” се налагат млади и качествени футболисти – Чорбаджийски, Недялков, Десподов… Безспорно това е млад и перспективен отбор,

в който виждам
голямо бъдеще

Дано момчетата да се задържат, а не да бързат да ги разпродават.
Срещу Лудогорец се видя и че отбраната на ЦСКА става по-стабилна. Чорбаджийски и Недялков се набиват на очи със своята младост и безспорни качества. А идеята те да бъдат поставени в една линия с виделите много битки Манолев и Бодуров е много добра. Двамата опитни влязоха в час. Манолев постоянно участваше в организацията на играта. Принуждаваше Лудогорец да се съобразява с десния фланг на ЦСКА. Хвърли доста усилия и не беше напразно, като показа изключително голяма енергия. Бодуров също бе на висота, като напомни за най-добрите си дни. Ценен е и с лидерските си качества. Недялков не се отказва от атакуващия си начин на игра и във всеки мач прави поне по 3-4 опасни включвания.
Средната линя на ЦСКА се представи добре откъм организация на атаките. Проблемът е все така пред гола. Арсенио на няколко пъти излизаше на чисти позиции, но финализацията бе твърде неточна. Отчетливо се забелязва, че огромна част от неговите удари излизат в аут. Пинто отново отправи изстрели от дистанция и отново не бе прецизен. Като цяло отборът провеждаше добре своите нападения, но в решителния момент не успяваше да ги завърши. Затова и продължава търсенето на онзи човек, който да реализира игровото предимство и енергията, която ЦСКА влага. Нужен е нападател, който да канализира усилията на отбора с голове и така да материализира превъзходството му. Да не забравяме все пак, че както и да играеш, най-важното нещо във футбола е голът!

5 коментара

 • Торбалан

  25.04.2017 at 18:48

  Аз пък смятам, че ЦСКА не игра добре срещу Лайногорец.
  Колко домакински срещи ще ни са необходими, за да отбележим от игрова ситуация?
  А за гола на потурнаците ме е срам да си спомням! Недялков и Пинто се сблъскаха кой… да подаде на Вандерсон… Сякаш за пръв път се виждаха на терена… Безобразна грешка, която не е характерна и за аматьорския футбол…

  Белчев, хайде да се махаш вече!

  Reply

  • JSP

   25.04.2017 at 21:28

   Ти луд ли си бе??? Отбора и Клуб постоянно показват развитие.

   Reply

 • Ношко

  25.04.2017 at 19:04

  Торбалане не си прав. Напълно споделям мнението на Василев. А за грешката- случва се,

  Reply

 • МС

  25.04.2017 at 23:07

  Просто не трябва да се пренавиват…Това е ,не изиграхме лош мач,но голове трябват…

  Reply

 • НСПП

  26.04.2017 at 1:01

  Много точен коментар на Гочето. Игрово сме добре, но нямаме голаджия и оттам ни се закучват мачовете. Срещу Разград за мен играхме по-слабо от предишния мач с тях, въпреки че тогава загубихме. Черна котка са ни, но всяка черна серия има край. Най-важното в ЦСКА в момента е стабилността. Лека-полека всичко ще се подреди.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *