Само в 7DniCSKA.bg

Базата в Панчарево придобива завършен вид! Вижте какво още предстои да бъде направено

7 Dni CSKA01.07.20177880
Панчарево

След месеци на усилена работа, базата на ЦСКА в Панчарево започва да придобива завършен вид. Най-важното – терените вече са три на брой с естествена трева. Две от игрищата са напълно готови, а третото е почти завършено. Осветление има на централния терен, а то ще бъде използвано и тази вечер, след като тестовете вчера преминаха успешно.

Съблекалнята, в която ще се помещават футболистите на „червените” е изградена и подредена по начин, взаимстван от тази на Байерн Мюнхен. Разположението и оборудването в нея също са по подобие на тези в немския футболен гигант. Съблекалнята за гости ще наподобява тази на домакините, като тя все още не е в напълно завършен вид.

След тренировките играчите на ЦСКА ще могат да се възползват от модерен възстановителен център, който е обзаведен със сауна и вани с топла и студена вода.

Старите бунгала на територията на базата в Панчарево са съборени, а на тяхно място за изградени нови, като вече всяко от тях е единично, за да се осигури комфорт на футболистите на „армейците” за почивка между отделните занимания и да може те да прекарват деня си там, между ранните и късните тренировки на комплекса.

На мястото на старото закрито футболно игрище тип балон ще бъде изградена многофункционална спорта зала, в която ще може да се провеждат пълни изследвания на състоянието на футболистите, които да спомагат за по- добрата физическа подготовка на „червените”.

На мястото на стрелбището ще бъде построен хотел, в който да може да се помещават деца от провинцията, които са част от школата на ЦСКА.

За да може талантите на клуба да са максимално близо до първия отбор, всички ще споделят общ ресторант, в който да се хранят. Той ще се намира на мястото на старата столова.

Тепърва предстоят да се правят още подобрения, за да придобие комплексът завършен вид, а едно от тях ще е  построяването на фитнес зала.

„Наистина базата придобива все по-добър вид. Достатъчно добър, за да може нашият отбор да се готви пълноценно както в летния подготвителен период сега, така и за в бъдеще. Има още немалко неща да се направят, но в по-голямата част от строително-монтажните работи базата е готова за ползване. Както виждате, имаме два чудесни тревни терена, които използваме. В момента тече изграждането на третия. Предстои да се направи един изкуствен терен с маломерни размери, фитнес зала за занимания за силова подготовка, а на мястото на стрелбището собствениците възнамеряват да се изгради един хотел, в който да бъдат настанени децата от ДЮШ и най-вече тези, които привличаме от провинцията. Там те ще живеят и ще се хранят. Тук вероятно ще се извършва и учебният процес на тези бъдещи звезди на ЦСКА”, сподели спортният директор на ЦСКА Пламен Марков пред Нова ТВ.

„Финансовите измерения? Това е деликатен въпрос, трябва да се обърнете към собствениците на клуба – г-н Ганчев и г-н Инджов. Аз не съм упълномощен от тях да коментирам каквито и да са цифри”, допълни той.

„Базата на Панчарево беше построена преди 36-37 години по времето, когато аз и моето поколение бяхме състезатели. За тогавашните изисквания тя, също като новопостроената, беше една от най-добрите в Източна Европа. Естествено, сега критериите са коренно различни. Базата беше изоставена, имаше дръвчета, които бяха по-високи от мен. Изобщо преди намесата тя не беше в състояние, в което може да се използва. Бунгалата сега са изцяло реновирани, вече са направо едни малки къщи, които в хода на тренировъчния процес ще бъдат обитавани от по двама състезатели. Те ще доставят необходимия комфорт на състезателите, които да почиват и да са готови за мачовете”, каза Марков.

„Всеки един клуб, който иска и има цели да се развива като перспектива, безспорно трябва да започне от създаване на своята база. В нея трябва да има необходимите условия за подготовка както професионално за първия отбор, така и за децата от школата. Давайки си ясна и точна сметка, собствениците започнаха една много сериозна инвестиция в този процес. Създават се условия и за най-капризните състезатели, за да бъдат удовлетворени техните претенции и да мислят само за футбол, да развиват своите качества и потенциал”, допълни той.

„Краен срок за завършване на базата не е поставян, но предполагам, че до края на есента ще бъде готов и третият терен, този зад бунгалата имам предвид. Предполагам, че инвестицията, свързана със строителството на маломерния терен с изкуствена настилка, фитнес-центъра и хотела за децата, ще бъде започната през началото на следващата година”, завърши Пламен Марков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *