Само в 7DniCSKA.bg

ЦСКА започва похода към титлата срещу Славия! Младок сменя контузения Недялков в стартовия състав

7 Dni CSKA15.07.201710710
slavia_cska

ЦСКА започва похода си към титлата тази вечер от нацио­налния стадион “Васил Левски”. Славия е символичен домакин на червените от 21:00 часа в първия мач от новия сезон за двата отбора. ЦСКА няма да може да разчита на един от основните си играчи – левият бек Антон Недялков пропуска сре­щата заради травма в бедро­то.

Tой е получил разтежение на тренировката в четвъртък. Контузията не е сериозна, но може да го извади от сметките и за мача с Лудо­горец следващата събота (23 юли). Армейците се надяват Недялков да поднови пълноцен­ни занимания още в понедел­ник. Ако това се случи, той ще е на линия за сблъсъка с разградчани.

Негов заместник днес поч­ти сигурно ще е 19-годишният Александър Георгиев. Мла­докът от Шумен записа 6 мача в елита през изминалия сезон, като играеше по левия фланг на атаката. В летните конт­роли сега обаче бе използван като ляв бек и именно там ще действа, ако Стамен Белчев му даде шанс. Георгиев е бивш национал до 17 и 19 г. и насто­ящ младежки. Друга опция е Александър Дюлгеров.

Изненадващи ходове сред титулярите на червените не се очакват. Под рамката ще е Китанов, отдясно на отбрана­та ще действа Манолев, а в центъра ще са Бодуров и капи­танът Чорбаджийски. За вът­решни халфове Белчев почти сигурно ще се спре на порту­галците Симао и Пинто. По фланговете ще атакуват Десподов отдясно и Меркадо от­ляво. Централен нападател ще е Каранга. Има известни диле­ми единствено около позиция­та на човека, който ще бъде ситуиран зад Каранга. Ако след­ваме логиката от контроли­те, там ще започне Кристиян Малинов. Той ще си разменя мястото със Симао, като в единия случай първият ще подкрепя атаката, а вторият ще действа до Пинто, а в другия – обратното. Вариант за поста зад нападателя е и колумбиецът Кулма, който ще попадне в групата за сметка на новото попълнение Енрике Рафаел. Бразилецът ще изгори заради правилото за трима иг­рачи извън ЕС. Ако Белчев зало­жи на Кулма сред 11-те, това ще прати Малинов на пейката.

В групата на ЦСКА влизат две от трите летни попълне­ния – литовският вратар Витаутас Черниаускас и порту­галският халф Тиаго Родригес.

В лагера на Славия също има кадрови проблеми, но те не се дължат на контузии, а на документи. Жълтите карти на двама от новите – бразилс­кият централен защитник Биси и нигерийският нападател Мба, до вчера не бяха пристиг­нали. Белите все пак уредиха навреме гръцкия десен бек Теодорис Папасоянопулос и е въз­можно той дори да е титуляр. Опция за поста е и друг нов – Радко Мутафчийски. В предни позиции треньорът Златомир Загорчич има солиден избор за вариации особено в халфовата линия. Очаква се в средата на терена да старти­рат Стефан Велев и Емил Мартинов, а Славчо Шоколаров да играе зад нападателя. Опции за тези постове са също Влади­мир Семерджиев, Владислав Узу­нов и Иван Минчев.

Загорчич ще води за 4-ти път отбор срещу ЦСКА, като до този момент има едно реми и 2 загуби без вкаран гол. Той е бил начело на Литекс срещу ар­мейците, като губи на два пъ­ти с 0:1, а веднъж прави и 0:0. Преди днешния мач статисти­ката говори по още един начин срещу Славия – в последните 10 мача между двата тима на “Ва­сил Левски”, белите нямат по­беда – 3 ремита и 7 загуби, а в тях ЦСКА дори е в серия от 5 поредни успеха.

Вероятни състави:

Славия: Г. Петков – Папасоянопулос, П. Христов, А. Христов, Венков, Велев, Мартинов, Стоев, Шоколаров, Йомов, Ив. Димитров
Треньор: Златомир Загорчич

ЦСКА: Георги Китанов, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Александър Георгиев, Рубен Пинто, Давид Симао, Кирил Десподов, Густаво Кулма, Кевин Меркадо, Фернандо Каранга
Треньор: Стамен Белчев

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *