Само в 7DniCSKA.bg

ЦСКА доказа, че не действа с подизпълнители

7 Dni CSKA17.07.201711020
Славия - ЦСКА, Густаво Кулма

Преди мача Славия – ЦСКА малцина се съмняваха в лесния успех на червените. Почти никой не очакваше, че този двубой може да завърши със знак, различен от двойката. Дори букмейкърите свалиха драстично коефициента за армейска победа, което допълнително засили спекулациите.

Куп обстоятелства навеждаха на мисълта, че ако има съперник, срещу който на ЦСКА може да му е с една идея по-лесно, то това ще е точно Славия. Не само традицията говореше в тази посока…

От видяното на терена на „Васил Левски” обаче стана ясно едно – за разлика от един друг отбор ЦСКА не разчита на подизпълнители. Не се надява на победи без максимална съпротива на противника. Не влиза в схеми, не се подсигурява, не залага в плановете си лесни точки.

Ясно е като бял ден – ЦСКА и през този сезон ще разчита само и единствено на себе си. Показа го през миналата година, демонстрира го и сега. Така и трябва да бъде. „Другите начини”, с които стана известен един бивш син ръководител, отдавна са патентовани от друг, който е готов да минава през всичко само и само да постига заветните си цели и никой да не може да оспорва превъзходството му. Пипалата на октопода са навсякъде, зад всеки ъгъл, зад всяко флагче…

ЦСКА играе толкова, колкото може, добре или зле, но без втори план. 36 кръга, 36 финала. Не разчита на подсигуряване чрез различни движения. Тези действия са запазена марка от друго място.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *