Само в 7DniCSKA.bg

Георги Атанасов срина Ники Александров: Мек армеец, ибрикчия в синя баня

7 Dni CSKA19.07.201757602
ЦСКА - Монтана, контрола, Панчарево, Гриша Ганчев, Георги Атанасов, Димитър Пенев

Колко стават титлите на Подуяне като извадим капитала на „ЛС-ДС“ и регистрацията на Пешо Кучето? „Етър“ от Царевец ли е или от Дебелец?

Негодниците, сънуващи кошмари от ЦСКА, и техните подлоги от ФК „Еничар“ продължават с дебилните си номера от селски вечеринки. И тъй като вече не могат да разчитат на провокацията на тема „разделение“, защото червената общност на 99,99 процента застана зад единствения и неделим клуб от „Армията“, кретените се вкопчиха в историческия архив. И преди УЕФА да постави до историческата емблема и цялата визитка на 31-кратните шампиони, вероятно след края на процедурата за активите на предишното АД, бързам да им обясня някои елементарни неща. За пореден път…

Както вече сме обсъждали, нито един футболен клуб в България няма изрядна, непрекъсваема и чиста юридическа история. В продължение на близо половин век отборите практически бяха държавни, после – някакви дружества по Закона за лицата и семейството, преди да изникнат измислените АД без абсолютно никаква финансова и правна приемственост с предишните субекти. И в момента редом с частните фирми в елита се подвизават странни „хибриди“ като държавният „Берое“, общинските „Пирин“ и „Етър“ плюс два „кръжока“ с идеална цел – „Дунав“ и „Верея“, които чисто и просто няма как да функционират, да плащат заплати и да осъществяват трансфери, защото нямат право на финансова дейност?! И може би по тази причина шефовете на проекта от Стара Загора тарикатски отстъпиха участието в Лига Европа на евроидиотите от „Герена“, докато русенци се полакомиха за парите от УЕФА и станаха за смях.

А какво да правим със симпатичните „боляри“ от старопрестолното Велико Търново? Дали са „автентични“ след като преди четири години „Ботев“ (Дебелец) смени адреса си, за да се премести под Царевец във виолетови доспехи? Хайде, стига! Направиха ни на луди с истерията за „регистрации“, предизвикана от омразата срещу ЦСКА. Както виждате, за казуса „Етър“ никой не бе изрекъл дума до този момент. Нормално, спортът е за спортистите и зрителите, а не за адвокати и счетоводители! Да, ама ЦСКА им боде очите…

Ето защо, крайно време е червената общност да излезе с официално становище в социалните и националните медии като заяви, че слага точка на празната дискусия по несъществуваща тема. Тоест – формалната материя с фирми, регистрации, адреси, МОЛ-ове и фалити няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ към спорта като социално явление. Отборите са имали най-различна организационна рамка през годините, но идентичността и автентичността винаги и навсякъде е създавана от спортистите и техните привърженици. И на „Народна армия“, и на „Ивайло“, и под тепетата и край „Аязмото“…

И затова никой не може да отнеме постигнатото на терена и по трибуните от десет поколения армейци с червения екип и под златната шампионска звезда. Просто и ясно – традицията се носи от футболистите и феновете и се предава чрез родовата клубна памет от баща на син и тук не играят никаква ООД-та, АД-та и подобни „бакалници“, тъй като спортът не е обикновена търговска дейност, а социален феномен.

Наистина, стига сме се занимавали с олигофрени! Кой и кога преди да се случи източването на ЦСКА от „гърнетата“ и Лупи въобще се е занимавал с регистрации, фалити и синдици?! Никой и никога! За всеки нормален привърженик футболът се прави от отборите, а не от ведомствата или фирмите зад тях. И затова титлите, купите и величието на ЦСКА не принадлежат на МНО или на следващите „собственици“, а на отбора. Същото важи и за „Левски-Спартак“ спрямо МВР, Чорни, Батков и т.н.
Интересно, кой и как ще отнеме митологията и успехите на ЦСКА? И как ще ампутира седем десетилетия от историята на българския футбол? Или Ицо Стоичков, Любо Пенев, Митко Бербатов, Мартин Петров, Стилян Петров, Трифон Иванов, Георги Димитров, Стойчо Младенов, Пламен Марков, Цецо Йончев, Иван Колев, Петър Жеков, Георги Велинов, Георги Денев, Димитър Пенев, Димитър Якимов, Паро Никодимов, Никола Цанев… и другите червени кумири са играли за фирма или АД?! Нима „перуките“, радио „Подуяне“, гелосаните медии или боядисаният доносник-палячо ще определят чувствата и ценностите на милиони българи от различни поколения? Няма как да стане, но е време червената общност да им тегли една яка „майна“ и да не се занимава с тяхната долна пасмина.

Просто и ясно – единственият и неделим армейски тим играе на своя исторически стадион, със своята историческа емблема и пред своята вярна публика. Ето това е ЦСКА – днес, утре и завинаги! Дори без книжния аргумент на активите от предишното АД, които скоро официално ще бъдат вписани в „баланса“ на 31-кратните шампиони, за да бъдат доволни чиновниците от УЕФА. А душманите трябва да знаят, че предстои да се разделят и с последната си илюзия. Те си знаят за какво иде реч…

Пардон, а колко стават титлите на Подуяне, ако извадим от актива на Левски-Тире на МВР капитала на „ЛС-ДС“, равен на 7 първи места, и регистрацията на Пешо Кучето, без която резултатите на „Герена“ в началото на 90-те години са нелегитимни, ако приложим двойния стандарт на „моралистите“ без морал?

Хайде, затворете си гадните плювалници! За какви Ловеч и Етрополе дрънкате след като не толкова отдавна ВИС директно транспортира „Левски“ (Кюстендил) от „Осогово“ на „Лаута“ в Пловдив барабар с изпълнителния директор Емил Наков без никой да каже сричка? Същото важи и за комбинациите около юридическия статут на „Ботев“ (Пд), „Берое“, „Черноморец“, „Лудогорец-1945“, Етър“, „Пирин“… и на кого ли не още. Чак до НЛО-тата „Верея“ и „Дунав“! Очевидно за всички всичко бе възможно, но само не и за ЦСКА след четвърт век държавно-политически, мафиотски и медиен геноцид срещу най-авторитетния българския клуб от „Армията“. Е, няма как да стане…

За сетен път питам – как подлогите от ФК „Еничар“ ще обяснят на публиката факта, че действат в пълен синхрон с Подуяне и Делиормана, които жадуваха и продължават да работят за гибелта на ЦСКА? Нещо повече – коцевци, газдовци и гьоновци получават всекидневен инструктаж от своите настойници от „Сухата река“ и Разград как да водят мръсната кампания срещу единствения и неделим ЦСКА от Парка на свободата. Спускат им директиви накъде да насочат провокацията и определят кой измекяр да се появи на предната линия. Отговорете си защо едно от десетките аматьорски отборчета у нас с 50 човека подкрепа зад гърба си се радва на много по-широко присъствие в централните медии в сравнение например със „Славия“ или „Черно море“?! Дали е нормално и каква е причината?

И още – търгът за активите на старото АД ясно показа кой финансира ФК „Еничар“. По тази тема съмнения могат да имат само неспасяеми дебили. Но това не е всичко – оттогава върви организация за привличане на парични потоци от свързани фирми и лица от паяжината около източения морски флот и хазарта. Сещате се за кого става дума, нали… И ето тези момченца, които разчитаха жандармерия да ги пази от червената общност за сметка на данъкоплатците, имат наглостта да ровят с мръсни ръце в душата на ЦСКА. Така им диктуват техните спонсори и покровители от Делиормана и Подуяне.

И за финал – най-интелигентната публика отново трябва да се заеме с негодниците от медийния бардак и да ги изпрати в небитието при 7-дневния парцал. Как? Елементарно – чрез тотален бойкот на радио „Подуяне“, на гелосаните сайтове и на синята телевизионна „баня“, използваща един мек „армеец“ за ибрикчия…

 

ГЕОРГИ АТАНАСОВ, за Лайвспорт.бг

2 коментара

 • Emil Stoytchev

  19.07.2017 at 16:26

  Такива стари чакалджий като тези горе на снимката си въобразяват че ще управят БГ футбола. Щом те са Съветниците на Гриша Ганчев, нищо добре не го очаква ЦСКА.
  Тези безмозачни дядовци по-добре е да си стоят при бабите отколкото да дават съвети.
  Георги Атанасов с неговите изказвания да не си мисли че кой знае какви открития е направил.
  Аз като много стар Цесекар съм убеден че един ЦСКА с Гелосания като Собственик би било най-добре.
  Само ЦСКА ❤

  Reply

  • Торбалан

   20.07.2017 at 9:00

   Малоумник,
   ти явно си толкова стар, че деменцията ти е изпила мозъка.
   Да ми говориш против Гришата и Жоро и да ми агитираш за Гела, който заедно с Гърнетата съсипа ЦСКА е върхът на наглостта и некомпетентноста.
   Затова ти казвам да си затваряш плевника, иначе ще те издиря и ще ти наритам празната кофа!

   Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *