Само в 7DniCSKA.bg

Бивш директор на “червените”: ЦСКА 1948 е лабораторно създаден, за да разедини феновете

7DNI CSKA25.07.201720710
10

Николай Дончев – бившият административен директор на армейците, гостува в студиото на „Спорно за спорта“.

Той коментира извършена ли бе подмяна на ЦСКА и кой кой е в битката за легитимност на „Армията“? Дончев анализира и ситуацията в червения клуб и разкри, че ЦСКА 1948 е лабораторно създаден, за да разедини феновете.

„Нещата се правят, за да има обида, да се сложи сол в раната. Защо трябваше да се разкарват Димитър Пенев и Илия Илиев, за да извадят клуба от Лига Европа? Това са имена, големи фигури“, посочи още Дончев.

„Тези неща се мислят в лаборатория. Тя не е една. Да не влизаме в конспирации, но това е един кръг от ЦСКА, който се опитва периодически да ни затвори. Но лабораторните техници не предвидиха любовта към ЦСКА. Бяха приготвили надгробните слова, но не и това, че ставаме единни. Нямаше да ни има, ако не беше Гриша Ганчев“, заяви бившият административен директор на армейците.

„Призовавам: Спокойно, момчета и момичета. Ние ще победим. Но не това е пътят“, заяви Дончев.

По думите му, този отбор при създаването си през 48-ма година, е променял легитимно името и формата си.

„Това го казват специалисти. Защо трябва да го повтаряме. На мен това ми костваше приятелства, дългогодишни приятелства с хора, които отидоха на другия бряг. Ако нашият клуб може да бъде поставен под съмнение, това образувание (ЦСКА 1984) е създадено от техниците в лаборатория“, категоричен е Дончев и заяви, че целта е да се разбие червената общност.

„Аз подозирам, че те се създават от хора, които имат огромна обществена и политическа сила и които желаят по един или друг начин, не футболен, да затворят своя кръг. Това са порочни практики. Но аз нямам доказателства да кажа – този управлява лабораторията“, заяви още той.

„Драмата в ЦСКА започна когато Васил Божков беше принуден да си тръгне“, категоричен е бившият административен директор на армейците.

Зрителите също се включиха на живо в ефира на „Спорно за спорта“. Първият зрител е фен на „Левски“ и заяви, че отборът на ЦСКА е по-добър от този, на когото симпатизира. Той зададе и въпроси относно селекцията в „сините“.

Вторият зрител се интересува от селекцията в ЦСКА и защо в отбора не са привлечени по-добри футболисти.

На въпрос БФС ли е виновен за провала на българския футбол, Дончев отговори: „Е кой да е друг?“. По думите му, трябва да се вземе опита на Стойчо Младенов и чужди съдии да свирят на наши мачове.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *