Само в 7DniCSKA.bg

Зума е сред най-ефективните играчи на…ЦСКА завинаги! (Сензационна снимка)

7 Dni CSKA29.10.2016340

Христо Бонев е един от най-великите български футболисти. Малцина обаче знаят, че той е и един от най-ефективните играчи за всички времена на…ЦСКА!

Зума има 6 мача и 5 гола за “червените”. Нанизва ги през 1968 година, когато в последните месеци на войниклъка му, започват да го налагат в ЦСКА.

“Няма да забравя двубоя с Ботев (Враца). Отвори ми се страхотна игра. Вкарах три гола. Ще помня винаги и третия си гол за 4:0. С Митата Якимов започнахме да си подаваме двойни пасове с петички в малкия пеналт на врачани. Аз на него, той на мен. Можех да вкарам гол, но му подавам – той също. Казвам ти публиката полудя. А генералите започнаха да си хвърлят шапките! На гола всички станаха на крака. Като ти ги казвам тези подробности, се вълнувам. Това са усещания, които рядко се изпитват”, признава си Зума какво е изпитал в ЦСКА.

Той записва името си и вечното дери, неговият последен мач с червената фланелка е срещу Динамо в среща, която завършва 1:1, а Зума пропуска в предпоследната минута да донесе и победата. От тогава е и сензационната снимка на Бонев с екип на ЦСКА, кояо ви показваме.

%d0%b7%d1%83%d0%bc%d0%b0

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *