Само в 7DniCSKA.bg

Сектор “Г” започна седмицата с изключително важно съобщение

7DNI CSKA02.10.201721500
Септември София - ЦСКА, фенове, Сектор Г, Иван Велчев Кюстендилеца

Фен клуб Сектор “Г” бе на изключително високо ниво през уикенда, и за пореден път подкрепи своите любими по един уникален начин.

В последните часове на вече изминалата седмица те публикуваха изключително важно съобщение на своята официална Фейбук страница.

Ето какво написаха от северната трибуна:

“Приятели,

Измина едно денонощие от празника във Велико Търново, който създаде нашият любим ЦСКА. Пълен стадион, еуфория по улиците, червено море от хора, заляло старата ни столица в съботния следобяд. Резултатът не беше такъв, какъвто ни се иска, но не това е основната тема, която желаем да засегнем.

Наскоро се появи една смеем да твърдим меко казано “поръчкова статия” в една от водещите ни онлайн медии. В нея една никому неизвестна досега госпожа ни обяснява надълго и нашироко колко лошо влияние върху посещаемостта имали така нар. “ултраси” и организирани фенове. Говори се за корпоративен модел, бизнес, лошите “животни” и това колко пречели на футбола тези “създания” по стадионите.

Съвсем учтиво ще пропуснем последната част, тъй като е доста под нивото ни да отвръщаме със същата язвителна терминология на лица от женски пол, колкото и ниска топка да са техните нападки. Същественото и важното е, че никъде в написания от авторката текст не се говори за футбол, а само за бизнес. Ние намираме това за доста притеснително, тъй като всеки един от нас е на стадиона точно заради любовта си към най-великата игра и магията, наречена ЦСКА. Очевидно обаче на някои хора тези неща им пречат и започват да си поръчват все повече статийки.

Преди да се раздават квалификации и да се използват разни епитети е хубаво да се запознаем с фактите. Може би инициативата ни със Сдружение “Червени сърца” “С деца на мач” е едно от най-вредните неща, случващи се по родните стадиони. Десетки тичащи и радващи се малчугани, пеещи нашите песни с любимите си футболисти след всеки мач е наистина нещо ужасно и невиждано досега у нас. За убиийците на родния футбол и корпоративните интереси, които искат празни стадиони и частни проекти с 11 чужденци на терена със сигурност.

Може би и пълните стадиони и рекордната посещаемост навсякъде в България, където отиде ЦСКА също вредят на футбола ни. Съвсем друго би било например да си похапваме лютеница с кебапче, седейки на трибуна, платена с парите на българския данъкоплатец и кръстена на един румънски футболен рецидивист? Какво представляват за сравнение някакви си хиляди хора, изпълващи улиците на Варна или Велико Търново, пеещи за любимия отбор, водени от безпрекословна любов? Любов, която авторката и нейните поръчители не са усещали през живота си. Няма и да усетят.

Знаем, че много ви пречим. Направихте всичко възможно да ни убиете, но след всеки удар се връщаме повече и по-силни. Вече и зад медийната ви пропаганда прозират безсилието и злобата ви, докато ние сме все така консолидирани и непреклонни. Започнали сте война, която не може да спечелите. Защото любовта винаги побеждава, а силата на човешкия дух е способна на чудеса, каквито всичките пари на света не могат да купят.

Нито крачка назад, братя и сестри.

Страхът е в техните очи, а силата във всички нас!

НИЕ СМЕ ЦСКА, А КОИ СТЕ ВИЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *