Само в 7DniCSKA.bg

БФС с нов сериозен удар по ЦСКА

7DNI CSKA03.10.201720991
емблема

Призивът на комисията за „Етика и феърплей” за културно поведение по трибуните взе нови жертви.

Една от най-сериозните от тях е ЦСКА. “Червените” са наказани с общо 4 800 лева.

Ето наказанията по доклад:

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.А от ДП /2017/2018/ – ДК наказва ПФК “ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За хвърлени факли на писта, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1 от ДП /2017-2018/ ДК наказва ПФК „ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1 от ДП /2017-2018/ ДК наказва ПФК „ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 500 лева.

За нерегламентирано използване на бомбички, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.В от ДП /2017/2018/ – ДК наказва ПФК “ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

По сезиране от Комисия „Етика и феърплей”, на основание чл.4, във връзка с чл.5, ал.1 и чл.6, ал.8 от ДП /2017/2018/, за нецензурни и вулгарни скандирания – ДК наказва ПФК “ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

ДК задължава ПФК „ЦСКА-София” гр. София да възстанови щетите на стадион „Ивайло” гр. Велико Търново съгласно чл.38, ал.1.

коментар

 • Bonka Tzokova

  03.10.2017 at 15:32

  ОТГОВОР НА ЕДНА ОПОЗИЦИОННА ПАРТИЯ
  КЪДЕ Е ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА?

  “Ние ще се борим срещу паралелната държава” – казва една партийна лидерка. Не е трудно някой да се допита до феновете на футболните клубове в България. И отговорът ще бъде – БФС. Футболната ни централа е ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА. Тя живее свой собствен живот – като държава в държавата. ” В работата на БФС не може да се месим” – казва спортния министър, същото говори и премиерът. Там, както членовете й говорят, се самоиздържали. Много често феновете се питат – как става това? Някой мастит футболен собственик ли плаща за благоденствието на неговия клуб? От хилядите левове ли, събрани всеки месец от глоби за това, че се радват на “народната” фенска любов? Къде отиват парите от глобите – дали не са си повишили по този начин заплатите, вместо да се влагат за ремонт на стадионите? В тази ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА министър-председател е Б.Михайлов, председателите на комисии – министри на съответните министерства и т.н. Ако погледнем по-детаилно, ще видим, че държавата расте, защото са се нароили над 700 футболни клубове и клубчета, изградени по села и паланки, в които ритат топка може би овчарите, докато пасат добитъка си. Тези регистрирани като членове на БФС клубове са много ценни, защото през следващата година на изборите за нов шеф на централата всеки глас е важен за още един мандат на Михайлов. Последният казва “новата централа в Бояна е най-модерната на Балканите, построена с евросредства”. Искам да попитам Специализираната прокуратура, следствие, Комисията за финансов контрол – господа, кога ще си направите труда да проверите как са изразходвани тези средства, кога ще се назначи финансов одит, който да установи правилно ли са похарчени всички парични потоци, които влизат в централата, има ли или не финансова и умишлена безстопанственост? По кои правила и закони БФС разреши на един собственик на клуб да узурпира телевизионните права и предавания на футболни срещи, за които феновете са принудени всеки месец да плащат такса, която плавно се повишава, за да гледат любимия си отбор? Не е ли това конфликт на интереси, защото, освен всичко друго, никой не знае кой и как разпределя парите за клубовете от тези права.
  Кога ще се спре безумието в отборите да играят 90-100 % чужденци, вместо да се налагат български футболисти? Защо премиерът в ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА Михайлов мълчи и не взема отношение по този сериозен проблем, след като цяла България иска да гледа добра игра на българските момчета в международни мачове? Зависим ли е от някого, за да не пречи на определени хора, чиито футболисти слушат българския химн, излизайки на терена с ръце напред и с молитви към Аллах, а в голямата си част дори не знаят езика ни?
  Докога Правителството, Парламента и всички политически сили ще си затваряте очите пред действията на премиера в сянка, който си въобразява, че е по-велик от Папата? Кога ще видим разследване за действията на самозабравилия се премиер в сянка, както става в развитите държави, където не един и двама бяха линчувани и изгонени завинаги от футбола за техните безобразия? Ние, феновете, питаме и ще чакаме отговор от официалните държавни органи. Защото, господа, изборите не са толкова далеко и тогава ще разчитате на всеки един наш глас. Вашите действия ще покажат дали заслужавате нашето доверие!

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *