Само в 7DniCSKA.bg

Каранга: Отказах на ЦСКА през 2012 година

7DNI CSKA05.10.201732941
Етър - ЦСКА, Фернандо Каранга

Голямата звезда на ЦСКА Фернандо Каранга заяви в специално интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио, че за него би било голяма чест да играе за националния тим на България.

Бразилецът, който наскоро взе български паспорт, говори пространно, като засегна всички по-злободневни теми около себе си.

Каранга коментира и предстоящото дерби с Левски на 21 октомври и не пропусна да изкаже възхищението си от феновете на „червените“.

„Добре съм. Слава на Бога. Имахме преди малко тренировка. Нормално да сме по-изморени. Стамен Белчев е добър човек, но когато сме на тренировка, нещата са сериозни и не са лесни“, започна Каранга.

„Всичко в ЦСКА е нормално, усещането, уважението. Сега работата ни върви, всеки вътре на терена се уважава. Атмосферата е добра“.

„Пазя моя режим. Храним се добре като всички атлети. Обичам салати, шоколад, но по-рядко. Добре се храня като цяло“, продължи нападателят.

„Трудно ми бе в началото да свикна с кухнята ви, но сега вече привикнах и където и да ида се храня нормално. Нямам любимо ястие, когато ида в ресторант се храня добре, но най-вече ям у дома, където жена ми готви и ми приготвя любимите ми храни“.

„Разбира се, винаги когато семейството е до нас е по-различно. Има подкрепа, знаеш, че у дома те чакат любимите хора. Това е голяма мотивация. Всичко идва от семейството“, сподели водещият реализатор в Първа лига от началото на сезона.

„От Бразилия излизат токова футболисти заради конкуренцията. Там всеки втори е футболист. Много важно е и какво е семейството – да подкрепя децата да спортуват, да играят футбол. В Бразилия това е голям изход за децата, възможност да не тръгнат по лош футбол. Затова излизат толкова футболисти и тръгват към Европа, най-вече заради конкуренцията“.

„Както в Европа, така и в Бразилия технологиите започват да пречат. Не е като преди, когато се прибираш от училище, взимаш топката и излизаш да риташ. Но има все още и семейства, в които спортът е по-важен. Даже моето дете е на няма и две годинки и когато се прибера, то ме вика да ритаме. В тази насока искам да го насоча“, добави Каранга.

„Мисля, че семейството е най-важно. Един за друг да се грижим. И в Бразилия има проблем с телефони, лаптопи, но има семейства, които подкрепят децата. Но в България е може би заради културата, родителите имат все по-малко време за децата. Ние обаче като родители трябва да се грижим повече за децата си. Искам и моят наследник да стане футболист“, призна за мечтите си Каранга.

„Преди да дойда в ЦСКА, през 2012-а играех в друг отбор, те са ме следили. Имах разговор тогава с господин Стойчо Стоилов. Когато дойде офертата от ЦСКА, помнех тези хора и мисля, че взех правилно решение да дойда в България. Знаех, че тук ще успеем, защото когато ме потърсиха първия път, бях по-млад. Тогава мисля, че правилно отказах. Сега вече съм по-опитен и дойдох в по-добър момент“.

„Не ми е приятно много да излизам по клубове. Обичам повече да изкарвам време със семейството, да се забавляваме. Даже когато е студено, излизаме с жена ми и детето ми“.

„Трудно се селектира националният отбор на Бразилия – ние сме страната на футбола. Има много качествени играчи. Треньорът обаче следи всички, той избира, но не е лесно. Имам голямо удоволствие, че притежавам българско гражданство. За мен ще е чест да играя за националния на България, но знам, че трябва да мине време. Това е втората държава, която приемам за мой дом и си мисля, че един ден, ако имам тази възможност с удоволствие бих приел покана“, заяви бразилецът.

За предстоящото дерби с Левски на 21 октомври, Каранга сподели: „Нормално преди такъв мач, седмица по-рано си говорим за това, че трябва да намалим грешките до минимум, да има добра атмосфера. Това е голямо дерби, не всеки може да играе такъв мач, но ние не бива да прекаляваме, това напрежение, може да има обратен ефект. Вече знам за какво става въпрос, играл съм в такъв мач. Важно е да влезем спокойно и да изиграем добър двубой“.

„Аз съм християнин. Не съм суеверен. Моля се, искам Богът да ми даде сила да покажа най-доброто. Не обичам да приказвам, само се концентрирам да си изпълня задачите“.

Прави впечатление, че Каранга носи специален медальон, помолен да разкрие какво изобразява, той не се поколега: „Това е лицето на Христос. Мисля, че това ми дава сила всеки път“.

„Според мен татуировките ми помагат. Много ги обичам“.

„Понякога оставам без думи за феновете ни. Те са невероятни. Такова нещо не съм виждал никъде. Те са уникални. Но искам да направя и един апел. Нека нашите фенове ни подкрепят на стадиона, защото там има един отбор, който ще се бори докрай за името и знамето“, добави Каранга

„Мисля, че е вярно твърдението, че клубен отбор без бразилец не е отбор“, каза за финал Каранга, който идва от страната на кафето.

коментар

  • Bonka Tsokova

    05.10.2017 at 22:04

    Това момче, дори и да сбърка, феновете пак ще го обичат.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *