Само в 7DniCSKA.bg

Близък до Гриша Ганчев: Подигравката с ЦСКА не може да продължава

7DNI CSKA09.10.201722830
ЦСКА - Монтана, контрола, Гриша Ганчев

Емил Димитров е сред популярните привърженици на ЦСКА, а и той е човекът, който имаше една от основните роли при преструктурирането на клуба през лятото на 2016 г.

Той често е гледал двубои на армейците в компанията на финансовия благодетел на клуба Гриша Ганчев. Димитров говори пред „Тема Спорт” по повод представянето на червените в първенството, но засегна и редицата съдийски грешки в техен ущърб. В свой стил Димитров изказа в прав текст мнението си за реферите, говори и за влиянието върху тях.

Г-н Димитров, какви са впечатленията ви от представянето на ЦСКА в първенството?

– В последните два месеца съм по морето и затова не съм идвал на мачовете, но, разбира се, следя внимателно как се представя ЦСКА. Отборът ми харесва като начин на игра, като колектив и като единици. От миналата година още казвам, че беше нужно време за сработване и това сработване вече е налице. Поредицата от победи е доказателство за това. Но в последния кръг във Велико Търново трите точки бяха безпредметно загубени. После ще плачем за тях. ЦСКА не бива да губи актив от такива мачове, защото в един момент издънките могат сериозно да натежат. ЦСКА, ако иска да е шампион, трябва да си бие Левски и Лудогорец. Иначе ще е много, много трудно. Всеки отбор ще губи точки, но ти си задължен да имаш предимство в преките двубои, които почти винаги са от ключово значение в спора за титлата.

Кои от футболистите ви правят най-силно впечатление? Каранга прави фурор през настоящия сезон…

– Каранга е футболист от доста сериозно ниво. Смятам, че той е над нивото на Балканите. Един от най-добрите играчи в нашия регион. Хубавото е, че освен че дава ефикасност на отбора, той ще струва и доста добри пари в един момент. Неизбежно ще се стигне дотам, но пък трансферът му ще помогне за издръжката на клуба. Явно скаутското звено работи добре. За разлика от онези години, в които се взимаха на килограм разни незнайни футболисти, в момента в селекцията почти няма грешки. Действа се прецизно, играчите се следят дълго време и добрият подбор си личи по резултатите. ЦСКА вече се превръща в машина за успехи.

А смятате ли, че на клуба се пречи умишлено, за да е на върха? ЦСКА безусловно беше порязан от съдиите в редица мачове през този сезон…

– Отдавна съм казал, че сред съдиите има двама-трима углавни престъпници, които нямат място на терена. Но това си е работа на футболния съюз – да се оправя. Подигравката с ЦСКА обаче не може да продължава. Все ще избие нанякъде в крайна сметка. Търпи се, търпи се, но идва един момент, в който чашата прелива… Ръководството на клуба явно има много здрави нерви.

Какво е мнението ви за работата на шефа на съдиите, предвид че не само ЦСКА, но и редица други отбори проплакаха от реферите през сезона?

– За тази работа си има точна дума и тя е „клоака”.

Какво визирате под „клоака”?

– Цялата тази Съдийска комисия… Нещата са ясни, че има външно влияние. Това опорочава футбола ни. Но цялата тази история няма как да издържи, ще избие нанякъде в даден момент.

Феновете на ЦСКА и още няколко клуба изразиха недвусмислено мнението си за президента на БФС с плакати „Боби, вън!”. Очаквате ли нещо да се промени след конгреса?

– По-добре да го оставя без коментар. Не искам да казвам нищо в този момент.

А може ли да се пребори ЦСКА с външното влияние, за което споменахте?

– ЦСКА е удрян много пъти през годините и винаги излиза по-силен от битките. Лошите удари винаги са мобилизирали ЦСКА и вместо да уязвят клуба са имали обратен ефект.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *