Само в 7DniCSKA.bg

ЦСКА излиза с нови тениски срещу Пирин (СНИМКА)

7DNI CSKA13.10.201727500
ЦСКА - Витоша Бистрица, играчи

ЦСКА се включи в инициативата на Българска асоциация спорт за всички срещу расизма.

Футболистите, облечени в специални тениски, заснеха видеоклип, в който приканват всички да кажат “Не на расизма!”. Преди мача с Пирин в неделя тимът ще излезе на стадион “Българска армия” със същите фланелки.

ЦСКА е първият български клуб, който се включва в инициативата. Един от основните спонсори на отбора – WINBET, е партньор на Българска асоциация спорт за всички и подпомага за популяризиране на посланието, че всички хора, независимо от техния пол, раса, религия и др, са равни.

Българска асоциация спорт за всички е неправителствена национална спортна организация, развиваща дейност в областта на спорта за всички и целяща да популяризира здравословния начин на живот вече повече от 25 години.

Асоциацията е партньор в Проект BRISWA – the BALL ROLLS IN the SAME WAY for ALL, който е съфинансиран от ЕС по програма ЕРАЗЪМ +. Проектът се занимава с проблема за расизма във футбола (и в спорта като цяло) и се цели да разпространи посланието за равенство между раса, пол, религия и др. сред футболистите, особено младите хора, като по този начин се опитва да „изрита” расизма далече от терените, игрищата, стадионите и други.

Партньори по проекта са държавите Италия, Унгария, Гърция, Румъния, Сърбия и България, съобщават от официалнит сайт на “червените”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *