Само в 7DniCSKA.bg

Поклон пред Кирчо – праведният цесекар

7DNI CSKA13.10.201727302
домусчиев

През лятото на миналата година у нас бе създаден един футболен сурогат.

От военен генерал левскар и шепа семпли службогонци. Нарекоха го ЦСКА 1948 или както вече му се казва – ЦСКА „8 без 12“.

Военният генерал много скоро изчезна от небосклона и след това нито се чу, нито се видя. Шепата службогонци пък преди това бършеха столовете преди пресконференциите на Александър Томов. Този футболен субпродукт рита из аматорските лиги.

Електоралната му маса по време на мачовете е около 50 човека, плюс майките, бащите и роднините на играчите. В същото време на „Българска армия“, където играе истинският ЦСКА, публиката е между 5 и 10 000. Въпреки това сурогатът получи щедра морална подкрепа от тези, които мразят ЦСКА до мозъка на костите си.

Подкрепата от тях за едноклетъчният футболен клуб беше логична. ЦСКА „8 без 12“ е безопасна игла, която няма да пречи на мафиотското раздаване на картите в българския клубен футбол. За целта бяха ангажирани и съответните медии. До един момент мимикрирани, след това – все по – явни.

Апостолите на „честния път към върха“, които се намърдаха в клуба ембрион, наричаха Гриша Ганчев „ловешки селянин“, преместил се на „Армията“. Част от тези апостоли години наред се въртяха около сметоизвозвачите от „Титан“, а след това оправяха вратовръзката на Александър Томов. И гледаха безучастно гигантското източване на славния червен клуб, довело до логичния му фалит.

Сега някои от същите тези моралисти се въртят нощем в леглото и чакат Гриша Ганчев да плати парите за емблемата на ЦСКА. И знаете ли защо – за да си вземат заплатите, които им ги дължат „Титан“ и Томов. Какво унижение – да чакаш селянина Гриша Ганчев да нахрани гражданите…

Маските обаче окончателно паднаха. Първият път – по време на търга за емблемата на ЦСКА, когато Лудогорец жертва някакво свое служителче да идва на „Армията“ с оферта, та цялата софийска полиция да го пази от гнева на хората. Втория път – онзи ден. На сцената окончателно се появи Кирил Домусчиев, който публично се обясни в любов на сурогата. Като побърза да заяви на висок глас, че не дава никакви пари на „8 без 12“.

Да попитаме.

Първо – откъде един аматьорски клуб в България вади милионна оферта за емблемата на ПФК ЦСКА и прави селекция като професионалните отбори?

Второ – ако Кирил Домусчиев беше толкова голям цесекар, защо не извади клуба от тинята, в която го набутваха „Титан“, когато и самият той беше в Управителния съвет? Тогава нещата още бяха поправими. Защо се махна от ЦСКА и отиде на селската поляна да прави нов бизнеспроект. Така искаше или така му наредиха?

Трето – ако парите на Домусчиев /кредитни или не/ бяха инвестирани в уж любимия му клуб, той щеше да получи десетократно по-голям престиж и в страната, и навън. Както и много повече пари и от тези, които изкара от евротурнирите досега. Да не говорим за публиката. Стадион „Васил Левски“ щеше да се пръска по шевовете, но не от фенове на Реал Мадрид, Ливърпул или Арсенал, дошли да гледат любимите си клубове покрай Лудогорец. А от фенове на ЦСКА.

Емил Кременлиев му го каза – на мачовете на Лудогорец в Европа ходят зрители, а не фенове.

Но това е нормално. Не можеш вечер да си легнеш със селския акордеон и на сутринта да си Ричард Клайдерман.

Сега „любовта“ на Кирчо Цесекаря има една цел. Да се продължи войната срещу ЦСКА, съживен, стабилизиран и вече тръгнал към шампионската титла . Със стотиците хиляди предани фенове зад гърба си. А така има реална опасност да секне бизнесът на Домусчиев с Шампионската лига.

Защо семплите службогонци от „8 без 12“ тези дни полудяха? Защото Гриша Ганчев оправя и базите на ЦСКА и там вече са вложени милиони. И е логично търгът за тях да бъде спечелен именно от него.

Всъщност за какво е битката на апостолите на морала? Ами за базите, естествено. Пука им за емблемата. Още нещо интересно – как един аматьорски клуб, който НЕ СЕ ФИНАНСИРА от Кирил Домусчиев или който и да е там, има ресурсите и плановете да кандидатства за такава сериозна бизнесинвестиция, каквато са именно базите на ЦСКА?

Ето я зле прикритата мимикрия. На широката публика пародийно са подхвърлени някакви си Гьонов или Газдов, докато зад кулисите внимателно гледа някой праведен цесекар.

Да му се поклоним!

Sportnamasa

2 коментара

 • Emil Stoytchev

  14.10.2017 at 23:11

  На този писател от горната статия със сигурност му се иска Кирил Домусчиев да е собственик ЦСКА София.

  Reply

 • ivan

  15.10.2017 at 8:05

  SAMO CSKA I ZNAITE 4E DNITE NA DOMUSA SA PREBROENI..

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *