Само в 7DniCSKA.bg

Разкриха кой е убедил Алберг да подпише с ЦСКА

7DNI CSKA26.10.201714560
ЦСКА, Роланд Алберг

Офанзивният халф Роланд Алберг (27 г.) се е посъветвал с бившия играч на ЦСКА Грегъри Нелсън дали да премине при армейците, разбра „Тема Спорт“.

Двамата са имали разговор в края на миналата седмица, като Алберг се е интересувал от ситуацията около клуба и условията за живот в София. Нелсън е дал добри препоръки на своя сънародник, като му е казал позитивни неща за клуба, града и публиката. Грегъри беше част от червените от лятото на 2010 г. до началото на 2012 г. (37 мача и 5 гола в елита), след което премина в Металург Донецк. Алберг и Нелсън пък се познават от над 10 години – били са заедно в школата на холандския АЗ Алкмаар. Макар Грегъри да е с две години по-голям, двамата се засичат в академията и още тогава са поддържали приятелски отношения.

Договорът на Алберг с Филаделфия изтича през декември и няма да бъде подновен, след като през последните два сезона е имал статут на резерва в тима. Коронната позиция на холандеца е зад нападателя, но може да играе и като ляво крило. В част от мачовете му за Филаделфия през този сезон Алберг е бил използван именно по фланга.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *