Само в 7DniCSKA.bg

ЦСКА е единственият отбор, който продължава да плаща за да използва собствените си бази

7DNI CSKA02.11.20174710
Панчарево

Надяваме се, че така ще задоволим любопитството на всички, които си мислят, че ЦСКА не играе по правилата”, заявиха от клуба по повод причините да публикуват документацията.

Както е известно, шепа натрапници не спираха да спекулират по тази тема през последните месеци.

Най-съществената част от контракта касае наемите за базите. Става ясно, че армейците плащат отделен такъв за стадиона и за Панчарево. Този за целия комплекс „Българска армия”, който е с площ 123 818 кв.м, е 43 158 лева на месец. За Панчарево, което е с площ 97 242 кв.м, пък сумата е 38 941 лв. Това прави общо 82 099 лв. на месец. Трябва да се отбележи, че тази сума се води „обезщетение за предоставените на ЦСКА права”, а не наем. Тя е дължима до 20-о число всеки месец по специална сметка.

Освен редовните вноски към спортното министерство клубът поема и всички текущи разходи, свързани с ползването на „Армията” и Панчарево, като те включват ел. енергия, топлоенергия, вода, охрана, публични задължения, данък сгради, такса битови отпадъци и всички други разходи, които възникват. Така общата сума надхвърля значително 100 000 лева на месец.

Според договора с министерството клубът има следното право: „По време на действието на настоящото споразумение ЦСКА при необходимост може да извършва ремонти, трайни подобрения и преустройства в имота след предварително писмено съгласие от ММС. Подобрения могат да бъдат извършвани от ЦСКА и/или трети лица, приемат се и се оценяват от комисия, състояща се от представители на ММС и на ЦСКА и се компенсират по условия и ред, уговорени между страните. При прекратяване действието на споразумението направените подобрения остават собственост на ММС”, пише в договора.

Финансовите благодетели на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са инвестирали над 3 милиона лева в „Армията” и Панчарево през изминалите 2 години.

В контракта с министерството на спорта подробно е описано състоянието на всички имоти около стадиона и базата край София, но то е със стара давност, след като доста от описаните сгради бяха ремонтирани от ЦСКА през последната година.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *