Само в 7DniCSKA.bg

Шеф в ЦСКА с унищожително интервю: В Разград убиват футбола

7DNI CSKA06.11.201722850
Гриша Ганчев, Стойчо Стоилов

Главният мениджър на ЦСКА – Стойчо Стоилов, говори относно скандала с “червените” фенове на “Лудогорец Арена”.

В ексклузивно интервю пред Агенция ПИК, Стоилов каза силни думи за съоръжението за гости в Разград и разкри интересна подробност за отношенията между Христо Стоичков и Борислав Михайлов.

– Г-н Стоилов, вие сте играл на редица стадиони в чужбина и България като футболист, после сте бил на много като ръководител, подобно съоръжение – някъде виждал ли сте?
– Лично аз не си спомням да има, това е в ущърб на футбола. Футболът се играе единствено и само заради феновете. Това, което там се случва е просто убиване на футбола.

– В края на мача, когато играчите на ЦСКА отидоха при “армейската” публика, така и не се чу гласа на феновете от сектора за гости. С целия ми респект към привържениците и към футболистите, сякаш не се получи спортен празник в този момент, а повече приличаше на отиване на свиждане в някакъв затвор, отколкото на заслужена радост на играчи и публика?

– За съжаление сте абсолютно прав, но това не е само с нашите фенове. Това се случва и с привържениците и на Левски, и на Локо Пловдив, и на Ботев Пловдив. Всеки един отбор, който има фенове. Това е обида към българския футбол и към хората в България.

– Някаква жалба обмисляте ли да подадете – за съдийството, относно жълтите картони на Каранга и неговият червен картон да бъде евентуално отменен и да играе в следващия мач на ЦСКА. И най-вече за съоръжението за гости на “Лудогорец Арена” – като въпросната жалба да бъде синхронизирана с всички останали елитни клубове в България?

– Ние сме пуснали след мача, че следва жалба. Ще обмислим с ръководството на клуба, кое е най-доброто и това ще бъде направено. А че ще бъде отменен червеният картон на Каранга – това е абсурдно. Имаше такъв случай преди 6-7 години, мисля, че Христо Стоичков и Борислав Михайлов тогава се скараха. Защото лично Михайлов обеща на Христо Стоичков, че ще премахне червен картон на един играч на Литекс – Никасио, който беше наказан. Това е практика в Испания, но в България не е такава практика. Лично Борислав Михайлов обеща в частен разговор на Христо Стоичков. След което не си спази думата и те се скараха, това е конкретно между тях двамата

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *