Шеф в ЦСКА обяви, кога ще бъде платена емблемата

7DNI CSKA08.11.201731350
Гриша Ганчев

Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев даде обширно интервю за ТОПСПОРТ.

Вече публикувахме първата част от разговора с него. В нея Георгиев говори за победата над Лудогорец с 2:1 в Разград, бъдещето на треньора Стамен Белчев и предстоящия търг за базите. Сега Ви предлагаме втората част. Ще плати ли ЦСКА 8-те милиона за емблемата, ще подкрепи ли Борислав Михайлов за нов мандат като президент на БФС и още интересни отговори от директора на “червените”:

ЦСКА ще си върне ли емблемата? Ще бъдат ли платени въпросните 8 милиона лева?

– Гриша Ганчев нееднократно заяви, че емблемата ще се прибере у дома. Причината тези 8 милиона лева да не се платят още сега, не е в ЦСКА. Причината може да я търсите при синдик Дора Милева. Моята информация е за възникнал проблем с единия имот. Има възбрана. Милева е подала жалба до съда, която е била отхвърлена. Мисля, че се води дело. Нещата не зависят от нас. Проблемът пак отива от болната на здравата глава. ЦСКА чака да приключат всички дела и административни процедури, за да можем да платим тези пари и феновете да са спокойни. Част от кредиторите, най-вече държавата, ще бъде удовлетворена.

Да се върнем на терена – има ли ултиматум към треньора Стамен Белчев и отбора да бъдат спечелени всички мачове до края на полусезона?

– Гласен ултиматум няма. Но в ЦСКА трябва да си наясно, че се признават само победите, нищо друго. Но има и доста субективни обстоятелства, които влияят върху представянето на отбора. Всички знаят за какво става въпрос. Но пък момчетата си научиха урока от предишните мачове, в които категорично бяхме по-добри, но не успяхме да победим. До края на полусезона имаме един финал – като такъв се очертава двубоят с Лудогорец за Купата. Другите срещи са като десерт за ЦСКА. Трябва да ги спечелим. Да подценим още Ботев в следващия кръг? Твърдо съм убеден, че спортно-техническото ръководство ще се намеси и това няма да се случи.

ЦСКА ще подкрепи ли Борислав Михайлов за нов мандат като президент на БФС?

– Приемам този въпрос с чувство за хумор. Очевидна е идейната конфронтация между нас и БФС. Това, което в момента се нарича Футболен съюз, не е Български футболен съюз. Обслужват се определени частни интереси. А именно, интересите на кръга от Разград. Не искаме да сменим статуквото, за да може новите хора да обслужват нашите интереси. Искаме да има такъв управляващ орган на футбола ни, който да бъде в услуга на всички клубове. Нещо, което в момента липсва.

Коментарът ти за скандала, който се разрази между г-н Кирил Домусчиев и г-н Наско Сираков?

– Не приемам никое мнение на човек, който звучи като последна инстанция. Дали ще е Домусчиев, дали ще е друг, аз не приемам, когато се изказва като последна инстанция. Любослав Пенев и Наско Сираков са едни от иконите на българския футбол. Най-малкото, като човек, който се занимава с български футбол, длъжен е да се отнася с уважение и да изпитва респект от имената на Любо и Наско. Тях двамата ги знаят по цял свят. Обидно е за българския футбол като цяло да споменава имената им по начина, по който го направи.

На ЦСКА е бил предложен бившият футболист на Арсенал и Милан – Матийо Фламини. И още, че следите носителя на трофея от Лига Европа с Порто – Укра. Може ли да ги видим на “Армията”?

– Желанието на ръководството и треньора е отборът да се развива. Няма да взимаме много нови футболисти през зимата. Търсим качество, точните имена. Но не искам да коментирам такива, още е рано. Същото е и при изходящите трансфери. В кръга на шегата, ако от Реал или Барса ни се обадят за даден играч, няма да го спрем. Като цяло искаме през зимата отборът да се развие и да има още по-голяма конкуренция на определени позиции. Но още е рано да говорим за селекцията.

Има ли пълна яснота за подготвителните лагери?

– Вариантите са Испания и Турция. Още не мога да кажа на 100% къде ще се подготвя ЦСКА. До няколко дни ще бъде напълно ясно. Със сигурност ще е в чужбина, а условията ще са добри. Футболистите ще мислят само за футбол. Така, както трябва да бъде. Миналата зима тимът бе подготвен много добре и това се видя по време на пролетните мачове. Пак ще бъде така. Бяхме най-силният отбор в България. Надявам се и тази пролет да е така.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *