Само в 7DniCSKA.bg

Легенда на ЦСКА разкри за любопитен разговор с шеф на “червените”

7DNI CSKA15.11.201710100
Гриша Ганчев, Стойчо Стоилов

Легендата на българския футбол Петър Жеков даде любопитно интервю.

Славният голаджия, е дал мнението си за ситуацията в любимия му ЦСКА.

Бившият нападател разкри интересни подробности по предложените за разискване теми, като по традиция не се посвени да използва по-остър език и не спести критиката си към никого.

Жеков добави, че вече се намира в по-добро състояние, след като преди няколко месеца стартира неизбежна хемодиализа.

В предишния ни разговор споделихте, че ако Стамен Белчев остане на поста, ситуацията ще се нормализира. Случи ли се това?

– Да. Говорих със Стамен. Спокоен е. Има доверие, има всичко, от което се нуждае. Постигна сработването между младите и по-опитните, има си вече и голаджията… Няма какво да му липсва. А и каза, че е осъзнал най-големия плюс за тима си.

Кой е той?

– Притежанието на топката. Той искаше това от футболистите си, още когато дойде начело на отбора. За да може да има и повече атаки, а съответно и голове. Само така се печелят мачове. Каза ми, че вече е постигнал тази си цел. Само трябва малко да се раздвижат и тези около Каранга.

И това се случва. Виждаме какво показва напоследък на терена Тиаго.

– Да. Всички пазят Каранга и така се появяват много пространства за останалите. Това е ясен и печеливш подход, разбира се.

Беше нарушена и една дългогодишна неприятна тенденция за “червените”. Най-после победиха Лудогорец.
– Да, въпреки че играха срещу много хора на терена.

Визирате съдиите, предполагам?

– Естествено. Казах му на Стойчо по телефона, след като се посъветвах с приятели, които разбират от борба, че онова нарушение не само беше фаул, но на тепиха щяха и три точки да дадат на футболиста в зелено. Слаба работа…

Ще се сбъдне ли прогнозата Ви от предходния ни разговор? Ще стане ли ЦСКА шампион?

– Дай Боже. С оглед това, което виждам на терена, няма да е незаслужено. Но има време, нека не изпреварваме събитията, сподели Жеков пред колегите от ТОПСПОРТ.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *