Написах го и ми олекна! В името на ЦСКА

7 Dni CSKA01.12.2016304
Пламен Живков е един от най-верните фенове на ЦСКА. Той винаги е подкрепял безрезервно своя любим отбор без грам задна мисъл. Днес в неговият личен профил във фейбук грейна текст, върху който трябва да се замислят всички „армейци”. Ето, какво написа той:
„Понеже минаха няколко дена, а разочарованието не ми минава, реших да споделя тревогите си с Вас. Бях много неприятно изненадан, когато в неделя, при незавършил мач, докато футболистите още се бореха за победата, започнаха викове “Оставка” и скандирания на името на желан бъдещ треньор. Потресох се, защото мислех, че това е останало в миналото и че сме помъдрели след жестокото изпитание от миналата година. За чест на сектор Г, той до последната минута мощно подкрепяше отбора и чак след края на мача се включи в скандиранията.
Нито искам, нито имам право да осъждам и обвинявам когото и да било. Хората го направиха с мисълта, че така ще помогнат за взимане на правилно според тях управленско решение, и водени от разбирането, че ЦСКА е велик клуб, който не може да си позволи загуби и равни мачове и трябва да бъде винаги на върха. Да, но вследствие на емоциите се пропускат някои важни подробности.
1. Когато ЦСКА градеше своето величие и изживяваше най-славните си мигове, на привържениците и през ум не им минаваше, че могат да определят кой да е треньора. Те пълнеха стадиона и във важни и в обикновени мачове и подкрепяха безрезервно, независимо от резултата. Тези лоши практики за намеса в управлението на клуба се развиха в много по-късно време и може би неслучайно съвпаднаха с продължителния период на управленски и финансови кризи, които знаем до какво доведоха накрая.
2. Ние сме великата публика на великия ЦСКА. Не можем да слизаме до нивото на останалите и най-вече на “сините”, при които това е практика. Винаги сме се славили със своята интелигентност и мъдрост. Не трябва да отстъпваме от тези позиции.
3. Когато със страшни усилия и с впечатляващо и непознато през последните години единство на отбор, ръководство и привърженици спечелихме битката за съществуването на ЦСКА, ние сякаш си извадихме поуки и решихме, че никога повече не бива да допускаме същите грешки, които ни доведоха до катастрофата. В тази връзка негласно се разбрахме, че всеки ще си поеме своите задачи, ще си гледа работата и ще си носи своите отговорности. Назначаването и уволняването на треньори не е наша работа!
4. Публиката е много важна част от клуба. За нея се прави всичко, в края на краищата. Тя трябва да има своята дума за целите и политиката на клуба. А те могат да са насочени само и единствено към възстановяването на величието и възвръщането му на върха на българския футбол. Новото ръководство прие тези наши изисквания още със самия факт на встъпването си в длъжност и според мен работи в тази насока в битка със знайни и незнайни врагове и недоброжелатели. А и в него има много хора, които са били състезатели на ЦСКА и много добре ги знаят – Христо Стоичков, Гриша Ганчев, Димитър Пенев, Георги Велинов, Велизар Димитров, Пламен Марков, Стойчо Стоилов… Но в управленските и спортно-техническите дела публиката няма място. Иначе настъпва многовластие и хаос. Това вече го преживяхме на няколко пъти. Коректив може и трябва да бъдем, ако има отклонение от тези цели и да се намесваме, ако е застрашено съществуването на клуба, както го направихме миналата година, или ако ръководството допусне задлъжняване, участие в нечисти игри и т.н. Засега не виждам такова нещо.
Написах това не за да поучавам, нито имам претенции за последна инстанция и за единствено правилна позиция. Написах го, за да ми олекне. Олекна ми! Гледам напред с вяра и оптимизъм. Още днес имаме мач и е време да се съсредоточим в бъдещето. Напред, армейци, към нови победи! Нека заедно да изковем достойното бъдеще на ЦСКА!”
 
 
 

4 коментара

 • Какво, какво каза?!?

  01.12.2016 at 15:38

  Лъжите! Смешен сайт!

  Reply

 • угринов

  01.12.2016 at 16:03

  браво бате !!! само цска !!!

  Reply

 • лу

  02.12.2016 at 13:26

  Приятелю не казвай че е сценарий. Последните 10мача играем безобразно.С Черно море мъка.с Славия Монтана .И оттук сърцата на феновете каза стига.Изразихме нашето мнение. Вие не може да контролирате сърцата и повярвай това ще оздрави клуба а не мълчанието

  Reply

 • Valeri

  07.12.2016 at 0:25

  Ина мен ми олекна когато мамалигата се махна а горенаписаното е наистина писано под диктовка. Немърляйте сайта с подобни ”творения”. Не подценявайте интелигентноста на публиката на Великия тим!!!

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *