Само в 7DniCSKA.bg

Армеец! Кобрата размаза от бой световен шампион

7 Dni CSKA03.12.2016351

Славният възпитаник на ЦСКА Кубрат Пулев донесе нова велика победа за България в професионалния бокс.

Кобрата размаза пред 17 000 в “Арена Армеец” бившия световен шампион Самуел Питър. Последният се отказа след третия рунд.

С успеха си софиянецът вече е претендент №1 за мач за планетарната титла и трябва да срещне през 2017 Антъни Джошуа!

Кобрата отказа опонента си с технически нокаут веднага след третия рунд. Нигериецът се отказа заради контузия в лакътя, но в този момент вече течеше кръв от носа и скулата му от ударите на българина.

Още от началото на мача Пулев вкарваше в целта ъперкъти и прави удари. Питър опита да отвърне на натиска на българина, но доста често пращаше удари в задната част на главата на опонента си.

Но в крайна сметка Нигерийския кошмар не се оказа от класата на Кобрата и след 9 минути на ринга от неговия щаб прекратиха двубоя. Така българинът вече е официален претендент за световната титла и трябва да бъде насрочен мач с Антъни Джошуа за пояса.

„Наистина огромна публика. Благодаря на всички. Противникът бе опасен. Естествено аз не веднъж казах, че той не е от моето ниво. Ударите бяха тежък. Аз съм сто пъти по-класен от него. Най-важното за мен е публиката и хората, които са тук. Благодаря Ви! Моята публика и моят народ са българите. За тях правя всичко. За всеки един от Вас“, коментира Кубрат.

„Аз смятам, че българите сме един велик народ с голяма история. Всеки един трябва да повярва в нас.“

„Понякога може да се случи в първия рунд, понякога се стига и до дванайстия. Според мен противникът ми не успя да издържи на хубавите удари, които му нанесох. Сигурно усети, че ще бъде нокаутиран. Противникът бе с тежки и силни удари, но по-бавен от мен. Изобщо не беше за подценяване“, добави Кобрата.

„Преговаряме. Настоявам ако има мач за световна титла да се проведе в България. С тази енергия, с този народ, имам много енергия. Аз съм един човек с неизчерпаема енергия.“

„Когато започнах моя професионален път, никой не гледаше бокс. Проправих пътя на професионалния бокс в България. Брат ми го виждате с профи дебют. Когато аз започнах, никой не гледаше и никой не се интересуваше. Аз изминах този път и мисля, че си заслужаваше.“

„Това е богатство. Атмосферата просто е уникална. Тук се чувствам истински щастлив. Мога да играя навсякъде. България си е България. Във всеки мач трупам опит“, каза още Кубрат Пулев.

коментар

  • ЦСКА България

    04.12.2016 at 12:20

    ВЕЛИК КУБРАТ! СЛАВА, ТЕБЕ ШАМПИОНЕ! БЪЛГАРИЯ НА ТЕБ БЛАГОДАРИ!
    БЪЛГАРИЯ ТЕ ОБИЧА И СЕ ГОРДЕЕ С ТЕБ!!!!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *