Само в 7DniCSKA.bg

Само в 7DniCSKA.bg: Цялото интервю на Ганчев! Сензационно за Бойко, за шефа на Левски и…затвора

7 Dni CSKA04.12.2016316

Гриша Ганчев даде сензационно интервю за Нова телевезия. В него той говори както за “амейците”, така и за ситуацията в държавата, а също и за скандала с тайния собственик на Левски Александър Сталийски.

Г-н Ганчев, да започнем с ЦСКА. Как е положението там?
– Като изключим, че имаме незадоволително представяне, всичко си е наред.

Защо се стигна до смяната на треньора Йорданеску?
– Държахме много той да остане, защото по мнението на много специалисти е добро момче, ясна му е материята, но той не издържа и си тръгна сам. За нищо на света не искам да остана, искам публиката да е щастлива, ми каза.

Феновете скандираха Любо Пенев
– И на мен ми се иска да ангажираме Марчело Липи, ама пък него го взе китайската федерация. Ако ме питате за визия как трябва да изглежда треньора на ЦСКА, ще ви отговоря, че главният редактор на вестник “Лудогорче” Юли Москов би се справил заедно с Кети Манолова. За спортен директор сме набелязали главния редактор на сайта “Лудогорче” Стилиян Шишков, той би се справил. Въпроса е да дойде момента да се договорим.

Какво се случва с Борис Галчев, май доста ви нервира?
– Най-много съм разочарован от него и никога няма да му го простя. Имахме разговори и се бяхме разрали каква е неговата роля в клуба. Важно е да имаш играч, който да е отдаден на каузата на отбора. Дали от глупост, дали от нещо друго започна да плещи разни работи. Сбърка на много места. Задраскал съм го с големия флумастер. И като човек, и като всичко.

Разочарован сте от играчите, накарахте ги след мача с Верея да бият удари на празна врата…
– И без това имаше планирана възстановителна тренировка. Викам си я да видим пък могат ли да я уцелят тая врата.

Следите какво се случва в държавата?
– Доколкото разбрах новия президент е цесекар, радвам се за него, че победи. Но какво зависи от държавата в него. Нищо.

Вот на доверие към правителството ли бяха тези избори?
– Това са сложни политимчески игри, които най-малко ме касаят. И второ откакто съм се прибрал от Китай гледам той им вика на ви власта, а те викат не щем. Във футбола, в борбата се борят да станат шампиони. В политиката също. Трябва да има нормална обстановка за бизнеса, да си развърнем идеите си, да се създава принаден продукт. В последните 6-7 се превърнахме в Каппалъ чарши, само търговия, никакво производство.

Има ли мафиотски клан, който управлява държавата, както каза Цветан Василев?
– Специално с мен по мафиотски начин не са се занимавли. Прословутата среща (между Бойко Брисов, Цветан Василев и Гриша Ганчев) стана розов бразилски сериал. Борисов каза: Стой тук да слушаш. Аз не исках да присъства. Случи се десетина дни преди да падне банката. Когато викаха, че Цецо Васлев с трите чички искавл да убива Пеевски. Целият разговор бе за раздаване на милиони. Бойко Борисов каза, че парите, които Цецо уж е давал на Пеевски и Сталийски, са си техен проблем, защото единият го е бутнал от власт заедно с Василев, а другия от 6 месеца не идвал да му каже даже здрасти. Бойко беше категоичен, че до него нищо не е стигало. “За 4 години съм получил от теб една икона със сребърен обков. И ако не са я откраднали, като се върна ще си я взема”, каза Брисов. Каква е истината, по кой какви пари и колко ги е пращал Цецо, това си говориха. Ставаше дума за някъде около 240 милиона лева. Едните ги е взимал единия, че ги носи на Бойко, другите ги е взимал другия. А Бойко каза, че до него нищо не е стигало. Цветан каза тези пари трябва да ти ги е донесъл Сашо, другите – Делян. И Бойко му отговори: Цецо, за 4 години не си ме черпил едно кафе. С Делян даже ми пратихте 6 месеца журналисти да ми висят пред къщата.

Стигнали ли са тези 240 милиона докъдето трябва, какво се разбра в крайна сметка?
– Не знам, аз ви казвам разговора. Не исках да слушам тея простотии, но и двамата искаха да остана да слушам. Цветан искаше да се види с Бойко, имаше информация, че ще бутат банката. Борисов беше в опозиция. Помоли ме да го взема с колата и да го закарам. Бяха му пуснали 4 коли да го следят. Взех го и го закарах. Цветан искаше помощ, но Бойко каза като какъв да я спасявам, аз съм в опозиция. Сега ме изкарват о ортак с ЦВетан. Само в Ловеч завода кредитира част от проекто, това са ни отношенията.

А Петрол?
Петрол беше с 362 милиона борчове и още няколко към доставчици. Беше го предлагал на разни хора, но никой не се нави. Помоли ме да вляза за 7-8 години да го управлявам, защото всичко беше наопаки. Така се случи, че 6 дни, след като влязох, започна да пада банката. Така ние трябва вече 2 години да правим, да струваме, за да го запазим като предприятие.

Знаете ли дали още функционира тази схема със събирачите на пари?
– При мен такива хора никога не са идвали и няма и да дойдат. Пресъздадох ви един разговор, от който да прецените кой е крив и кой е прав. Такива хора си знаят, къде могат да почукат. Иначе получавам сериозни удари, на които и Кобрата може да завиди. Но това не ме притеснява, защото е част от играта.

Как ги понасяте?
– Страдам малко докато се наместят ребрата и диафрагмата и продължаваме напред.

И с делото срещу вас ли е така?
– Решили са ОК, съдят ме. Явяваме се редовно, всичко върви, ще дойде време да кажат присъдите. По-хубаво е, че аз съм шефа на престъпната група, много мразя да съм заместник. Ако кажат в затвора – в затвора.

Не ви ли засегна лично това със сина, който също бе арестуван?
– Аз не съм нарцис по природа. Ако ме дразни – е за малко. Добре се случи, че ги поприбраха малко, защото не са ходили в казармата, да видят какво е. Аз съм такъв човек, прощавам, но не забравям. Но не отмъщавам, защото е признак за слабохарактерност. Просто такова е обществото – хищническо, такива са отношенията.

6 коментара

 • Polina Hristova

  04.12.2016 at 10:51

  Много е добър сайта – интересен и точен в статиите. Само, че преди да публикувате правете си проверка, защото е пълно с грешки и то не правописни или пунктуяционни, а точно грешки от не проверка.

  Reply

  • Polina Hristova

   04.12.2016 at 10:52

   Пунктуационни***

   Reply

 • jjj

  04.12.2016 at 12:19

  gricha nie sme s teb

  Reply

 • ЦСКА България

  04.12.2016 at 12:46

  г-н Ганчев, Вие сте добър и достоен Човек! Нека Бог, да ви пази! Червена Бългаария ви обича и ви Благодари!

  Reply

 • Йордан Тосков

  04.12.2016 at 13:15

  Напред г-н Ганчев водете ЦСКА към европейският връх,ние сме с Вас.

  Reply

 • лу

  05.12.2016 at 10:00

  Разбрах защо Ганчев не иска Пенев Младенов. Искат 40-60000 заплата не 10 , 15 капризни ,тежки и т.н. Тук е прав обгражда се скромни хора..

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *