Само в 7DniCSKA.bg

Нов ЦСКА в изключително откровено интрервю: Истина е, че имах и други оферти, но моят първи избор беше ЦСКА

7DNI CSKA01.03.20186010
Укра

Португалецът Андре Монтейро-Укра подписа с ЦСКА в средата на февруари, след като изкара с тима част от подготовката и премина възстановителни процедури в Щутгарт.

29-годишното крило тренира пълноценно вече близо две седмици, а завръщането му на терена след дълго лечение на контузия се очаква в рамките на 10-14 дни. Ексцентрикът с провокативни снимки в социалните мрежи даде интервю за предаването “Спорно за спорта” по BiT, като посочи кои са причините да избере ЦСКА, кой го е убедил да дойде на “Армията” и какви са личните му цели в България. Укра е обвързан до края на сезона с клуба, но има опция за удължаването на контракта, в случай че покаже добри изяви през пролетта. Очаква се португалецът да е пълноценен за плейофната фаза от първенството.

– Укра, защо избра ЦСКА и имаше ли други предложения през зимата?

– Истина е, че имах и други оферти, освен тази от ЦСКА. Моят първи избор обаче беше България. От ЦСКА бяха най-настоятелни, най-много искаха да ме привлекат и положиха големи усилия това да се случи. Щастлив съм, че преминах в клуб, който ме искаше. В момента се готвя усилено, за да помогна пълноценно на ЦСКА. Знаех отпреди за отбора. Популярен е с успехите си в евротурнирите, а и много мои сънародници са играли тук, преди аз да дойда. Познавам някои от тези играчи и говорих с тях, преди да приема. Те ми казаха хубави неща за ЦСКА и за София като цяло. Нов съм, но свиквам бързо с всичко – и условията, и града. Хубавото е, че през зимата имах възможност да тренирам с отбора на един от лагерите (в Сандански), а след като се върнах от Германия, продължих наравно с останалите играчи.

– Доколко голяма роля изиграха сънародниците ти Тиаго и Пинто, за да подпишеш с ЦСКА?

– Определено имаха голямо значение. Те са ми най-близките приятели в ЦСКА. Разправят, че съм душата на компанията (смее се). В значителна степен Тиаго и Пинто ме убедиха да дойда в ЦСКА. Обясниха ми, че всичко в клуба е на добро ниво. Но аз и още преди две-три години водех преговори да премина в България. И тогава, и сега Данаил Ганчев говори с моя агент и ме искаше. Тогава обаче не се получи, но ето че сега е факт.

– Какво знаеше за ЦСКА, преди да подпишеш?

– Знам, че този клуб е специален, и напълно се убедих в това, след като дойдох тук в България. ЦСКА е по-различен заради атмосферата и многото фенове. Хубавото е, че се намира и в добра ситуация – и в първенството, и в турнира за купата. ЦСКА е специален, защото хората силно обичат клуба и го подкрепят навсякъде. Дори в контролите. Това е от голяма полза за нас, футболистите.

– Как се стигна до повиквателната ти за националния отбор на Португалия?

– Тогава играех силно за Рио Аве. Взеха ме за една контрола с Кабо Верде и се радвам, че дебютирах, макар и да не беше мач на високо ниво. Като цяло смятам, че кариерата ми дотук премина страхотно. Доволен съм от това, което постигнах. В Португалия съм играл за големи клубове – Порто, Брага, а след това и Рио Аве, който през последните години е шестият най-солиден отбор в страната. Имах незабравими моменти. Спечелих Лига Европа с Порто, станах и шампион с клуба. После играх на международната сцена и с Рио Аве, и с Брага. Искам да постигна същите успехи и в ЦСКА – да станем шампиони и да играя в евротурнирите. Вярвам, че добрите ми моменти от Португалия ще се повторят и тук.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *