Талантът може да те доведе в ЦСКА, но трябва характер да останеш

7 Dni CSKA07.12.20163440

В студения декемврийски ден решихме да ви стоплим с интервю с един от големите таланти на ЦСКА. Той се казва Томи Дамянов и се състезава за отбора на ЦСКА под 17 години. 

– Томи, за какво мечтае едно 16 годишно момче?

– Всеки човек си има мечти, които преследва. Искам един ден родителите ми да се гордеят с мен и да бъдат щастливи, че съм успял да сбъдна мечтата си. А тя е ясна – футбола. До момента това е моят живот.

Как започна с футбола? Кой те откри и кой беше първият ти отбор?

– Още от малък съм запален по играта покрай баща ми, дядо ми и вуйчо ми. Първият ми отбор беше ДИТ, в тази школа усъвършенствах уменията си. Искрено благодарен съм на една легенда в българският футбол Христо Маринчев, който до ден днешен продължава да работи с мен и ме подкрепя. Освен това ми показва правилният път и ме подготвя индивидуално.

96

– Как попадна в ЦСКА?

– Докато бях една от основите фигури в ДИТ, получих предложение от Левски. Винаги обаче съм бил от ЦСКА а и моето семейство също. Реших, че да отида на “Герена” не е добра идея. Няколко месеца по-късно късмета ми се усмихна и получих предложение от любимия ми отбор. И естествено приех.

– Ти си в ЦСКА отпреди идването на новото ръководство. Има ли някаква промяна в школата?

– Да, аз съм в ЦСКА вече трета година. След идването на г-н Ганчев в школата започна да се работи по-професионално и това естествено влияе на нас футболистите.

 – Вашият титулярен треньор Антон Димитров бе временно заменен заради здравословни проблеми от Христо Марашлиев. Това отрази ли ви се?

– Не, защото и двамата имат горе-долу един стил на работа. Г-н Марашлиев е бивш нападател, но е хубаво, че работи сериозно и с момчетата, които правим защитата – Веселин Весков, Николай Нинов, Никола Борисов, Милен Манчев, Йоан Станков и Адриан Гергинов.

– Ти си централен защитник, но те ползват и на още няколко позиции. Коя е твоята любима?

– За мен важното е да играя. Определено като централен защитник или опорен халф ми е най-добре, но с повечко тренировки и от дясно ще свикна.

95

– Какви цели сте си поставили тази година?

– Нов отбор сме, затова приоритетна задачата е като за начало да се обединим в истински тим. И след това естествено да станем и шампиони.

– Кои твои качества мислиш, че могат да те направят сериозен футболист?

– Талант, който ме докара на терена. Но трябва и страшно много характер, за да останеш там. Имаш ли желанието да станеш нещо и даваш ли всичко от тебе си,  всичко се постига.

– Нашият сайт се, чете и от много „армейки” и за тях е интересно дали ти имаш приятелка?

– Имах продължителни отношения с едно момиче, в момента сме в процес на преоткриване на чувствата един към друг.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *