Само в 7DniCSKA.bg

Първо в 7DniCSKA.bg! Цялото сензационно интервю на Ганчев: Искам да купя фалиралия ЦСКА!

7 Dni CSKA07.12.2016182

Благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев бе гост в предаването на “Диема” – “Домът на футбола”. Босът разкри интересни подробности. 7DniCSKA.bg единствен ви предлага цялото интервю на Гриша Ганчев.

– Г-н Ганчев, Едуард Йорданеску беше разочарован, че срещу него се е работило по всички фронтове?

– Ръководството сме били изцяло зад него. Знаете как е в България. Медии, фенове, апетити към тоя пост. Когато в клуба нямаше една стотинка, нямаше желаещи. Сега всичко е наред и апетитите са големи.

– Имаше ли да се предлагат хора за този пост?

– Нонстоп, мислят, че им взима хляба Еди. Няма да влизам в подробности, такава е обстановката. В тия два клуба е нормално да е така. 8 милиона имат мнения за футбола.

– Какво се случва от тук нататък с ЦСКА?

– Отбора се води от Стамен Белчев засега и смея да твърдя, че добре се справя. Имам пълно доверие в него, мисля, че може и да продължи напред.

– Какъв трябва да е новия треньор?

– Знаят се хората, които са на пазара, няма други. Като дойде време ще се съберем и ще решаваме. Ако му тръгне на Стамен, човека си е с образование и знае материята, защо да не е и той? Всичко стана изведнъж, не сме предполагали, че Еди ще си тръгне, за да мислим в тая посока. Има време след първенството около Коледа да решим какво се случва.

– В медиите се въртят много имена, последното е Светослав Тодоров?

– Ние първо като клуб трябва да видим може ли да си позволим да дадем такива пари. Имаме изисквания да налагаме млади футболисти, а и да гоним резултати и не е лесно ей така да се вземе решение.

– Трябва ли този път треньора на ЦСКА да е обвързан исторически с клуба, да има принадлежност?

– Нали ви казвам. Добре е да е обвързан, но какво значение има това? Треньорът на ЦСКА винаги трябва да побеждава. Който и да е той, като загуби 2-3 срещи, знаете какво следва. ЦСКА в близката история имаше 10 мача без отбелязан гол, но такава е ситуацията. Феновете ги разбирам, знаят, че всичко е изрядно и искат победи. Друг е въпроса, че не се справихме със селекцията. Нямаме централен нападател. На някои играчи, в които имаме доверие, им падна формата, не издържаха на напрежението. Това са си наши грешки, не обвиняваме никой.

– Съжалявате ли за Христо Янев?

– И за него ми беше малко мъчно, мислех че ще тръгне в друга посока неговата кариера. Ицо не издържа на напрежението, а и не съвпаднаха доста от вижданията ни. На доста места се разминахме. Той си мислеше, че с играчите от миналата година ще се борим с цялата А група. За мен това не е реално. В миналогодишния състав нямахме качество. А и пак казвам – не му направихме селекция.

– Обратната връзка от футболистите имате ли?

– Като говорих с тях, те си навели главите, гледат в земята. Не са роботи. Не ни е наред всичко, тренираме на Царско село, много хора се събират там, акъл дават. Нямаме си база. Надявам се като се преместим на Панчарево да изолираме малко играчите от външни влияния и да се знае кой за какво работи. Тук всеки говори пред медии и камери. Или трябва да има дисциплина, или не. От там нататък качества, характери. Лошото е, че не виждам шампионски манталитет.

– Има ли вратар отбора. Говори се за Владо Стоянов, че е интересен за вас?

– Владо си е стар цесекар и е винаги добре дошъл. Не знам какви са му взаимоотношенията със сегашния клуб. Да заповяда. Въпроса е да можем да му изпълним изискванията. При нас бюджета е лимитиран. Не сме като в неговия клуб. Имам доверие в сегашните врарати, кой не прави грешки? И Чех, и Нойер… Лошото е че като цяло скърца цялата машина. Отчитам, че ни липсва и качество.

– Преди няколко дни Бойко Борисов честити титлата на Лудогорец. Свършило ли е наистина първенството?

– Не знам, премиера по-ги разбира работите. Докато не свършат мачовете, всичко е нерешено. Защо да няма интрига, само 16 кръга са се изиграли. Всичко става, топка е.

– Надбягване с два коня или три ще е първенството?

– ЦСКА по природа трябва да се бори за титла. Не съм от вчера във футбола и знам за какво става дума. Първо ние трябва да имаме отбор. И в същото време да можем да отговорим на предизвикателството. Ние не играем като  някои отбори с подизпълнители, а честно. Преди началото на първенството те имат 30 точки, по мои сметки 24. За тия точки разхождаш фланелките.

– Лудогорец ли визирате?

– Не, така си говоря. Виждате, че стават изненади. Онзи ден някакви от трета дивизия не се дават на Барселона. Трябва да има такива неща, те правят футбола интересен.

– Тук случват ли се?

– Могат, ако всичко е феърплей. Поне ние играем така, гарантирам го на 200 процента. Двата гранда, двата най-големи отбора играят феърплей.

– Левски и ЦСКА ли?

– Вие го казвате.

– В Левски имахте много близък човек. Люпко Петрович обаче си тръгна.

– Първо Люпко го каза, той е мой брат. Люпко е най-доказаното име, такова няма повече да работи в България. Люпко е и много честолюбив. Видяхте сам си тръгна. Него не го интересуват заплати, пари, неустойки. Не издържа на обидите и хулите. Както стана с Йорданеску. След вечното дерби на “Васил Левски” се чухме с него. И се майтапеше, вика, че ако техен играч бил подал на друг ставало 2:0. Пита ме ще ми се разсърдиш ли ако ви бях бил. Казах му не. Люпко е първо много умен човек. Второ е много тактичен. Но за нас е по-добре, че го няма в Левски.

– Виждате ли силен Левски?

– Не ме интересува техния отбор, а това, че нашия не е силен. Спас Русев е много добър бизнесмен, почтен човек, ще подсигури необходимите средства, защото издръжката на тия двата клуба не е като в някои нормални. Постоянно трябва да се отстояват бюджети. Това е правилен избор, дано да се справи.

– Поредният подставен собственик на Левски, твърдят някои хора?

– Какво е това подставено лице да харчи по десетина милиона? Не е сериозно. Тези неща ги пишат журналистите, те знаят всичко. Затова не чета и вестници. Гледам само филми и спортни предавания.

– Много се говори, че сте разочарован, че ще се оттеглите..

– Винаги съм разочарован, когато губи отбора. Но аз имам мисия, която трябва да довърша. Собствен дом, да направим Панчарево, да има играчите къде да живеят, школата да стане истинска академия. И от там натам има доста работа по Панчарево, тепърва предстоят нови неща. Отделно с държавата не сме се разбрали, имаме един договор за наем. Как завбъдеще ще инвестираме. И другото нещо е да се направи стадиона. Той на нищо не прилича. Трябва нов стадион. Това нещо не може да се свърши за месец, два, три, а в близикте две години. Всички клубове в цялата държава ни превъзхождат с база.

– За това ще ви е необходима и емблема?

– Трябва синдичката да се накани да го пусне тоя търг. Дано го пусне като цяло предприие, за да купим цялото фалирало дружество. Без значение от цената, ние ще участваме. Въпросът е, че не знам кои емблеми ще продават. Въпрос на оценка е коя от четирите емблеми ще продават.

– Значи искате да върнете на ЦСКА това, което му принадлежи?

– Да, абсолютно всичко

2 коментара

 • rosen

  08.12.2016 at 10:59

  Браво Гриша- Справедлив и строг , като Император!!!!!

  Reply

 • МС

  08.12.2016 at 22:06

  Браво ! Само така !

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *