Само в 7DniCSKA.bg

Легенда на ЦСКА се възхити от публиката в дербито и призова: Длъжни сме да елиминираме Левски в реванша за Купата

7 Dni CSKA13.04.20187280
_R1W6480

Най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов изгледа вечното дерби за купата от трибуните. След двубоя Паро даде интервю за “Тема Спорт”, като коментира представянето на ЦСКА.

Г-н Никодимов, отново ви виждаме на стадиона, но ЦСКА не ви даде повод за радост. Кога за последно бяхте на мач на отбора?
– Миналата година беше, просто през повечето време съм в провинцията, но редовно гледам мачовете по телевизията. Остава горчилка от дербито, но за щастие има и реванш. ЦСКА още лъкатуши. Не е стабилен, не успява да изиграе 6-7 мача на равно ниво. Във всеки двубой отборът може да ти поднесе някоя неприятна изненада.

Защо ЦСКА загуби дербито за купата?
– Този анализ трябва да си го направят в щаба и ръководството. Това, което видях като страничен наблюдател, беше слаба и неориентирана игра на ЦСКА. Отбраната изобщо не ми хареса, защото не се подсигуряваха. Особено при втория гол на Левски – не може топката да падне между двама защитници и никой да не покрие нападателя. При първия гол пък трябваше единият централен бранител да пресече центриране-то на Обертан. Това са индивидуални грешки, но и отборът като цяло не игра добре.
Все пак нищо не е загубено, ЦСКА все още има някакъв шанс да продължи напред. Турнирни мачове са, нищо не се знае в реванша. Лошото е, че ЦСКА не показа добро лице. И не само в защита, но и в атака, защото почти не създаде положения. Да стягат коланите и да се вдигнат. Яд ме е най-вече затова, че отборът не беше на нивото на публиката. Много рядко съм виждал
такава подкрепа от трибуните. Даже по време на мача си говорихме с Пламен Марков, че нас навремето ни освиркваха, дори и да сме водили с 3:0. Ако видеха, че не си даваме много зор, и веднага ни подкарваха. Докато сега от първата до последната минута привържениците не спряха да пеят, въпреки че отборът губеше. Браво на тези хора, но трябва и футболистите да са на тяхното ниво.

Доколко повлияха многото кадрови проблеми?
– Да, липсваха някои титуляри, но в крайна сметка от заместниците се очаква да покажат, че заслужават място в отбора. Резервите трябваше да демонстрират поне близко ниво до това на титулярите, а аз не видях да го направиха.

Ще се отразят ли двете поредни загуби на атмосферата и посещаемостта на юбилея?
– Юбилеят няма да избяга и ще се организира по план. Дано поне купата да задържим като възможност за трофей, защото в шампионата ще е много трудно. Неприятно ми е да го кажа, но според мен купата остана единствената реална възможност да спечелим нещо този сезон. А с тази загуба и това не е сигурно… В Разград изпуснахме готов мач, иначе щяхме да сме на едно ниво с Лудогорец. Но реално ЦСКА изтърва първенството още в двубоите със Славия, с Пирин, с Етър… Лудогорец е малко по-добър отбор и несъмнено по-сработен. Не ми се вярва да загуби 6 точки, а още повече че и ЦСКА не бива да допуска грешка. Така че купата е шансът на отбора за трофей. ЦСКА е задължен да елиминира Левски в реванша. С амбиция и хъс нещата се получават. Видяхме го с Рома. Да се мобилизират, защото предстоят 20 дни, включвам и юбилея в тази сметка, които ще са решителните и могат да спасят сезона на ЦСКА.

Видяхте ли треньорски грешки от страна на Стамен Белчев в дербито?
– Чакайте сега, ние треньорските указания и поставените задачи не ги знаем, че да анализираме. Белчев няма да им е казал на играчите: “Оставете нападател да мине между двама от вас и да вкара гол”. Тези неща се учат още при децата. Нека да оставим треньорите да работят на спокойствие, а ръководството ще си прецени дали това са правилните хора или не.