Само в 7DniCSKA.bg

След това интервю вече е ясно бъдещето на Георги Китанов

7 Dni CSKA20.12.2016221

Треньорът на вратарите в ЦСКА Ивайло Иванов говори пред клубния сайт за представянето на вратарите през последните седмици, в които той отговаряше за тяхната подготовка. ЦСКА дели първо място за най-добра защита в Първа професионална лига, а Георги Китанов е вратарят с най-малко допуснати голове в елита. По думите на Иванов става ясно, е Жоро и занапред ще брани вратата на ЦСКА.

– ЦСКА записа четири сухи мрежи в последните четири мача. Твоето мнение за представянето на вратарите?
– По принцип така трябва да бъде. Това е начинът, по който трябва да се представят вратарите на ЦСКА. Всички те работят много и искат да се развиват постоянно. Мисля, че сме на правилен път. Резултатите показват това и се надявам в бъдеще да продължим по същия начин.

– Георги Китанов е най-добрият вратар в Първа професионална лига за есента само с девет допуснати попадения. Няколко думи за неговото представяне.
– Китанов не случайно е на първо място и не случайно е на вратата на ЦСКА. За момента той се справя и трябва в бъдеще да допуска още по-малко голове.

– Няколко думи за Александър Конов и Анатолий Господинов?
– И двамата са прекрасни вратари, пред които предстои много добро бъдеще. Всичките вратари на ЦСКА трябва да гонят нивото на големите европейски вратари и да се стремят да въвеждат в играта си новите тенденции, които са бъдещето на нашия пост.

– Ти самият си пазил дълги години на вратата на ЦСКА. Разкажи ни малко за първите си стъпки.
– Започнах в школата на ЦСКА на 9 години. Минал съм през всички юношески гарнитури и стигнах до юношеския национален отбор до 17 години. Тогава ме взеха в първия отбор и започнах да работя със Стоян Йорданов, Йордан Филипов и Георги Велинов. Велики вратари, които много ми помогнаха в развитието. Мисля, че успях да взема най-доброто от тях. Винаги съм давал 100%, защото съм наясно какво означава ЦСКА и какво е ЦСКА за червена България.

– Ти участва в един забележителен рейд за Купата на УЕФА през 1998.
– Това е един незабравим момент. Ние бяхме много млад отбор, но успяхме да изиграем 8 мача в Европа. И най-вече успяхме да напълним нашия храм – Армията. Това са незабравими спомени за мен.

– Какво искаш да кажеш на феновете в навечерието на коледните и новогодишни празници?
– Искам да призова Червена България да подкрепя безусловно отбора, защото имаме нужда един от друг. Ние от феновете и те от нас. Нещата ще се получат и в най-скоро време ще тръгнем в посоката, в която всички желаем да вървим.

коментар

  • НСПП

    20.12.2016 at 15:17

    За Китанов изходът от Армията е само в посока Европа! След няколко години и след, дай Боже, успехи у нас и в ЕКТ!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *