Още от дете запали моето сърце…

Стойчо Атанасов заслужава да получи шанс в първия отбор на ЦСКА

19-годишният Стойчо Атанасов стартира сезона като незаменим титуляр в дясната зона на защитата на ЦСКА. Младокът си заслужи мястото с представянето в контролите, а след това продължи със стабилните изяви и в официалните мачове. Тъкмо когато набираше скорост обаче, Атанасов скъса мускул в края на август и това го извади от представителния отбор.

Заради травмата на Стойчо на „Армията” бе привлечен Станислав Манолев, който бе използван в по-голямата част от мачовете през есента като десен бек. Бившият национал обаче все още не може да си върне познатата форма и в някои от срещите се представи разочароващо.

Неговото идване в ЦСКА пък очевидно забавя развитието на Стойчо Атанасов, който изпадна в миманса. След като се възстанови от травмата си, бургазлията бе пратен в дубъла, където записа 7 участия по 90 минути във Втора лига. Атанасов на моменти попадаше и в групата на представителния отбор, но така и не получи нови шансове. В последния кръг срещу Дунав вместо него за десен бек бе предпочетен Александър Дюлгеров.

Стойчо обаче заслужава да бъде налаган в тази зона през пролетта. От една страна, пред него има много по-голяма перспектива за развитие спрямо Манолев и Дюлгеров. Това пък в бъдеще може да доведе до изходящ трансфер и солидни приходи в касата на ЦСКА. Но за целта му е нужна игрова практика в представителния отбор, каквато не получава в последно време.

Атанасов вече показа, че се справя не по-зле от Манолев. Стойчо затвърди впечатленията и в дубъла, като със силните си изяви демонстрира, че вече е твърде високо ниво, за да губи време във втория отбор. Другият аргумент за неговото налагане е, че сезонът за ЦСКА в общи линии приключи. При положение че армейците няма как да се борят за титлата, въпросът дали ще завършат втори или трети не е толкова съществен. Точно при такива обстоятелства – с по-ниски очаквания към отбора и по-малко напрежение и интрига, е най-естественото нещо да се даде път на талант като Атанасов, който изнесе впечатляващи мачове по време на лятната подготовка.

Харесай страницата на 7DniCSKA.bg във Фейсбук

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *