Само в 7DniCSKA.bg

Стойчо Атанасов заслужава да получи шанс в първия отбор на ЦСКА

7 Dni CSKA23.12.2016300

19-годишният Стойчо Атанасов стартира сезона като незаменим титуляр в дясната зона на защитата на ЦСКА. Младокът си заслужи мястото с представянето в контролите, а след това продължи със стабилните изяви и в официалните мачове. Тъкмо когато набираше скорост обаче, Атанасов скъса мускул в края на август и това го извади от представителния отбор.

Заради травмата на Стойчо на „Армията” бе привлечен Станислав Манолев, който бе използван в по-голямата част от мачовете през есента като десен бек. Бившият национал обаче все още не може да си върне познатата форма и в някои от срещите се представи разочароващо.

Неговото идване в ЦСКА пък очевидно забавя развитието на Стойчо Атанасов, който изпадна в миманса. След като се възстанови от травмата си, бургазлията бе пратен в дубъла, където записа 7 участия по 90 минути във Втора лига. Атанасов на моменти попадаше и в групата на представителния отбор, но така и не получи нови шансове. В последния кръг срещу Дунав вместо него за десен бек бе предпочетен Александър Дюлгеров.

Стойчо обаче заслужава да бъде налаган в тази зона през пролетта. От една страна, пред него има много по-голяма перспектива за развитие спрямо Манолев и Дюлгеров. Това пък в бъдеще може да доведе до изходящ трансфер и солидни приходи в касата на ЦСКА. Но за целта му е нужна игрова практика в представителния отбор, каквато не получава в последно време.

Атанасов вече показа, че се справя не по-зле от Манолев. Стойчо затвърди впечатленията и в дубъла, като със силните си изяви демонстрира, че вече е твърде високо ниво, за да губи време във втория отбор. Другият аргумент за неговото налагане е, че сезонът за ЦСКА в общи линии приключи. При положение че армейците няма как да се борят за титлата, въпросът дали ще завършат втори или трети не е толкова съществен. Точно при такива обстоятелства – с по-ниски очаквания към отбора и по-малко напрежение и интрига, е най-естественото нещо да се даде път на талант като Атанасов, който изнесе впечатляващи мачове по време на лятната подготовка.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *