Само в 7DniCSKA.bg

Няма скандал между Ицо и Любо, Пенев може да поеме ЦСКА!

7 Dni CSKA27.12.2016220

Един от най-гениалните български футболисти Петър Жеков в ексклузивно интервю пред ПИК разкри колко сериозен е конфликтът между Любослав Пенев и Христо Стоичков, кой е най-подготвеният треньор за ЦСКА в момента, какво ще решат от “Армията” относно поста на наставник в клуба сега и как се става топ нападател?

Петър Петров Жеков е носител на Златната обувка – 1969 година. Голмайстор на елитното ни футболно първенство – рекордните 6 пъти. 5-кратен шампион на България с ЦСКА, голмайстор на най-силната ни кампания за европейско първенство през 1968 г., когато България стига до епични четвъртфинални с Италия. Първият и единствен засега, капитан на български отбор, играл на финал на голям турнир Олимпиадата в Мексико през 1968 година и прочие и прочие големи успехи. Петър Жеков разкрива пред медията ни интересни детайли за случващото се в ЦСКА и същността на играта.

– Здравейте, г-н Жеков, каква оценка ще дадете на годината на ЦСКА? Преход от “В” група към Първа лига. Спечелване на Купата на България по-рано през годината и сега трето място във временното класиране на шампионата?

– Отборът върви в правилна посока. Сигурен съм, че за в бъдеще резултатите ще са по-добри. Трябва да се види дали някое от момчетата от школата и втория отбор може да подсили тима, или да се привлече някой класен футболист от чужбина, за да се вдигне класата на отбора. Сигурен съм, че резултатите ще са по-добри за в бъдеще и ЦСКА върви в правилна посока. Ние трябва сега да се сравняваме с Лудогорец и да се направи тим, който да е конкурентно способен на Лудогорец.

– Школата на ЦСКА е с успехи не само на родно, но и на световно ниво, възможно ли е отново от армейската школа да излязат футболисти на топ равнище?

– В школата се правят подобрения. Нужна е много сериозна работа. В отбора се правят стъпки, за да имаме силни юноши. Има треньори, на които ръководството има доверие, подобрения по базата. Въпрос е на много работа.

– Българин или чужденец е по-удачен вариант за наставник на ЦСКА?

– Треньор на ЦСКА трябва да е българин. По-добър вариант е български наставник да води клуба.

– Ще назовете ли кой е най-подготвеният наставник според вас, към момента за ЦСКА?

– Най-подготвеният треньор за отбора е Любослав Пенев. Но аз съм сигурен, че сега ще остане начело на тима сегашният наставник Белчев. В това съм сигурен, така ще преценят.

– Визира се, че конфликт между Христо Стоичков и Любослав Пенев е в основата “Ел Голеадор” да не се завръща на “Армията”?

– Няма голям конфликт между Пенев и Стоичков. Любослав може да е имал някакъв важен ангажимент, работа и затова да не участва в юбилейния мач на Стоичков.

– Могат ли Стоичков и Пенев да преодолеят този възникнал проблем в отношенията между двамата и в името на ЦСКА да работят заедно за бъдещи успехи на клуба. При евентуално завръщане на Любослав на “Българска армия”?

– Сигурен съм, че в бъдеще могат да се разберат помежду си и да работят за успехите на ЦСКА.

– В момента родният футбол не се намира в най-добрите си времена, кой трябва да стане Футболист на годината?

– По-добре е да бъде избран играч със заслуги във вътрешния шампионат, а не заради представяне с националния отбор, резултатите, които постигаме в националния тим сега не са барометър за отличие. Не следя много играчите в момента, име не бих посочил.

– Вие сте един от най-класните нападатели въобще във футболната история, какъв съвет бихте дал на сегашните атакуващи футболисти? Наскоро дори собственикът на ЦСКА г-н Гриша Ганчев заяви, че в отбора няма изявен голмайстор.

– Нужна е много индивидуална работа. Преди играчи като Пенев и Костадинов ги държахме на стадиона от 8:00 часа до 20:00 вечерта. Трябват двуразови тренировки, постоянно усъвършенстване, дори триразови тренировки. Да се разиграват игрови ситуации, ние това сме го правили с часове, ежедневно. В момента нападателите нямат постановка на удара, не знаят как да застанат, по какъв начин да си държат опорния крак и как да нанесат голов удар. Както се казва, често шутират така, че после децата, които гонят топките, трудно могат да ги намерят…

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *