Любимец на Стойчо: Няма по-истински ЦСКА от този на “Армията”!

7 Dni CSKA03.01.201770

ЦСКА е като бензина – влезе ли ти веднъж в кръвта, няма отърване от тази тръпка. Доказа го и нашето интервю с един футболист, който бързо се превърна преди време в любимец както на феновете, така и на треньора Стойчо Младенов. 7dniCSKA.bg се свърза навръх Нова година с бившия футболист на ЦСКА и сегашен на Омония Марин Оршулич.

– Здравей, Марине! Къде те намираме в момента?

– У дома в Никозия и след малко тръгвам за тренировка.

– Ти изкара един сезон в ЦСКА! Как се стигна до трансфера ти в онези “размирни” времена?

– След като приключих взаимоотношения с отбора на НК Задар, с моят агент разглеждахме различни варианти за продължение на кариерата. Един от тези отбори беше ЦСКА. След като съм бил предложен на тогавашния треньор Стойчо Младенов, той е поискал да изкарам пробен период в отбора. Дойдох в България тренирах 7 дни с ЦСКА и от клуба ми предложиха договор за 1 година, който аз с радост приех.

– Какво е усещането в ЦСКА? Как усети ти нещата от вътре?

– Да играеш с екипа на ЦСКА на стадион „Българска Армия” е неописуемо. Това е чувство, което няма как да се опише, то просто трябва да се изживее. Това е отборът, който винаги ще е в сърцето ми.

– Кой мач с екипа на ЦСКА ще помниш винаги?

– Има два мача от престоя ми в ЦСКА, които са по-специални за мен. Единия е първия ми мач като титуляр за „червените”. Това беше домакинството срещу Литекс , ако не се лъжа през октомври 2014 година победихме ги с 2:0. Но мача, който винаги ще е в сърцето ми е победата на Левски с 3:0, тогава всички бяхме като едно. Беше велико!

–  С кои футболисти от тогавашният състав беше в най-добри отношения?

– Може би с Тончи Кукоч бяхме най-близки, но всички бяхме приятели и смело мога да кажа, че бяхме едно семейство. Най-голям респект имах към Александър Тунчев и Валентин Илиев от тях научих много.

– Какво мислиш за най-силното оръжие на ЦСКА, а именно феновете на отбора?

– Те са уникални! Наистина са най-голямото и силно оръжие на отбора. Искам да им благодаря още веднъж за цялата оказана подкрепа и че помогнаха това да се превърне в най-добрата година в кариерата ми. Нека бъдат неизменно до ЦСКА и заедно да вървят към големите успехи, на които е орисан отбора.

– Следиш ли моментната ситуация в клуба и какво мислиш за отбора сега?

– Да, следя всичко. Според мен това е истинския ЦСКА, защото няма по-голямо доказателство от любовта на феновете, а те я доказват всеки мач. Щом на “Армията” се скандира ЦСКА, значи това е ЦСКА и нищо друго! Според мен в клуба имат място имена като Тунчев, Колев, Галчев и Любо Пенев, защото мисля, че те са истински „армейци”.

– Ако някога получиш покана да се присъединиш отново към ЦСКА, би ли приел?

– Ще бъде чест за мен да облека “червената” фланелка отново.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *