Само в 7DniCSKA.bg

Защо бивш треньор на националите на Сирия дойде в ЦСКА?

7 Dni CSKA10.01.2017230

Стефан Генов бе представен днес почти сензационо като помощник-треньор на ЦСКА. Поради тази причина 7dniCSKA.bg ви запознава с неговата биография.

60-годишният специалист започва своята кариера като треньор през далечната 1976 година в Торпедо Карлово. В по-значимите му постижения влизат 24 години треньорски стаж, в които е работил в Локомотив Пловдив, три сезона в ПФК Несебър, два в Левски (Карлово) и 5 години е работа в Сирия с отборите на Ал Етихад, Ал Джихад, Ал Харие и Ал Талия, като с последният е участвал в турнира за Купата на Азия. Той е бил дори 3 месеца в щаба на националния отбор на Сирия.

През 2010 година е назначен за старши-треньор на Черно море. Чечо се задържа там 695 дни като в 55 мача под негово ръководство варненци записват 27 победи, 12 равенства и 16 загуби.

От 2013 година до днешна дата старши-треньора минава през отборите на Локомотив София, Лудогорец (като помощник) и Пирин Благоевград. С отбора от Разград вдига шампионската титла на България през сезон 2014-2015.

Предполага се, че точно работата на Генов в Делиормана, откъдето познава отлично кухнята на Лудогорец и какво се прави в нея, е причина за назначението му в ЦСКА.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *