Мениджър разкри ЦСКА: Ганчев ще строи от лятото стадион за 30 млн. евро

7 Dni CSKA23.01.2017450

Е, вече е ясно какво следва в ЦСКА! При това се намери човек, който да го обяви официално. Задава се строеж на нов стадион от лятото, а един ден “червените” ще са хегемон като Зенит в Русия.

В интервю за интернет изданието „Спорт ден за ден“ българският мениджър Александър Бакърджиев разкрива, че бюджетът на „червените“ е 7 милиона евро на година. Агентът, който твърди, че неговата агенция е оторизирана от собственика Гриша Ганчев да представлява клуба на огромния руски пазар, прави сравнение с бюджета на „Зенит“, който е 100 милиона евро.

Според него ЦСКА до година-две ще бъде същият фактор като гранда от Санкт Петербург, но с далеч по-малко средства и отлична детско-юношеска школа, която е обединила всички най-добри момчета от ЦСКА и „Литекс“.

„Разликата обаче е, че „Зенит“ купува готови футболисти, докато ЦСКА ще използва качествените си юноши, които в момента израстват. Идеята на шефовете на клуба е в отбора да има 4-5 класни чужденци, а останалите да са таланти от академията“, разказва агентът.

Мениджърът разкрива, че в момента на „неговия добър приятел“ Стойчо Стоилов е по-трудно да намира качествени легионери заради разклатения имидж на клуба.

„Предишните шефове на ЦСКА накърниха имиджа. С фалита на предишното дружество много мениджъри и футболисти не можаха да си вземат парите. Сега понякога е нужно да обясняваме, че софийският ЦСКА е като „малкия брат“ на московския ЦСКА. Като дойдат обаче в София, виждат, че това е сериозен отбор с феноменални фенове“, казва мениджърът.

Според Бакърджиев още през лятото в Борисовата градина ще стартира изграждането на супермодерен нов стадион на стойност 30 милиона евро.

„Тази сума е като 100 милиона за Русия, колкото даде ЦСКА (Москва) за новия си стадион. 30-те милиона евро са осигурени от собственика Гриша Ганчев. През лятото трябва напълно да е готова тренировъчната база на Панчарево, която ще е подобна на московския Спартак”, допълва Бакърджиев

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *