Легенда предупреди армейците: Трябва да играем умно и без излишни рискове

7 Dni CSKA09.08.20186440
Адмира Вакер - ЦСКА, Лига Европа, Рубен Пинто

ЦСКА влиза в найтежкия си мач от началото на сезона, но далеч не е обречен срещу Копенхаген. Всички знаят, че ЦСКА има специална аура, когато се стигне до евробитките, и смятам, че ще постигне добър резултат в домакинството. В тези срещи трябва да се играе умно и да си свръхмобилизиран. Нужно е да не се рискува излишно, за да не ти вкарат един-два гола и всичко да приключи набързо. Смятам, че 1:0 в първия двубой е добър резултат, но найважното е да не се допусне попадение. Лошо е, че първата среща е тук, защото в реванша на домакините и стените ще помагат. Затова ЦСКА трябва да си опече работата в София. Ще дам пример с мачовете на отбора срещу Парма за Купата на УЕФА през 1991-ва. Тогава завършихме 0:0 в първия двубой у дома, а аз много се ядосвах и притеснявах за реванша. Един журналист обаче ме успокои – каза, че не е лош резултат. И след 1:1 в Италия елиминирахме Парма. Така че пак ще отбележа, че най-важното за ЦСКА е да не допусне гол в първия мач.

С тази атака, с която отборът разполага, съм убеден, че ще вкара поне веднъж. Бяха събрани доста остри, бързи и нестандартни футболисти, а централният нападател Мауридес се вписва много добре. Всичко това говори, че ЦСКА е способен да реализира, и нямам съмнение, че ще го направи поне веднъж. В средата на терена също са събрани добри изпълнители, така че съставът изглежда солидно.

Защитниците трябва да са много концентрирани и внимателни. В Австрия срещу Адмира се видяха някои колебания и те трябва да бъдат сведени до санитарния минимум. Просто Копенхаген е от друга класа и може да накаже всяка неточност.

От друга страна, не мисля, че ЦСКА има от какво да се плаши. Датчаните не са Барселона или Байерн Мюнхен. Навремето не сме се плашили от големите в Европа, иначе нямаше да стигнем до два полуфинала за КЕШ и един за КНК. А след година-две, когато в ЦСКА се сработят още повече, смятам, че вече реално ще са способни да гонят сериозен пробив в Европа. Сега на първо време е поважно да се спечели титлата. В крайна сметка ЦСКА не допусна еврорезил това лято и дори да отпадне от Копенхаген, няма да е срамно. Имам добро усещане за първата среща и прогнозирам минимален успех за ЦСКА или нулево равенство.

АСПАРУХ НИКОДИМОВ, “ТЕМА СПОРТ”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *