Десподов може да се окаже големият коз в сблъсъците с Копенхаген

7 Dni CSKA09.08.20185820
ЦСКА - Дунав Русе, Кирил Десподов

Крилото на ЦСКА Кирил Десподов може да се окаже ключова фигура в сблъсъците с Копенхаген благодарение на голямата си бързина. Датчаните имат проблеми с опазването на футболисти точно с неговия профил. Това си пролича особено в две от гостуванията им този сезон – срещу Стярнан (2:0) в Лига Европа и в последния им официален мач преди ЦСКА срещу Одензе (1:0).

И в двата двубоя Копенхаген показа, че е уязвим при извеждащи пасове по земя и въздух зад гърба на защитата, която на моменти е тромава и статична. Това им създаде доста неприятности, особено срещу Одензе, когато в цели 4-5 случая нападатели на този тим изскачаха сами в наказателното поле. Стярнан и Одензе не успяха да вкарат на Копенхаген, но трябва да се отчете, че те са доста по-скромни по качество от ЦСКА (централният нападател на Одензе Матиас Йоргенсен беше 17-годишен!).

Десподов обаче може да се възползва доста по-добре благодарение на резкия си старт и бързина срещу Копенхаген и да им нанесе сериозни неприятности. В комплект с Жоржиньо, който също развива висока скорост, и добре позициониращия се Мауридес армейците вдъхват солиден респект. На няколко пъти силно от пейката се включи и Джеси, който и тази вечер ще бъде армейският коз за второто полувреме. Не бива да се подценява и ролята на халфа Рубен Пинто и плеймейкъра Тиаго. Пинто има прецизен пас по въздуха, с който често търси крилата. Тиаго пък умее да пуска разсичащи подавания по земя. Ако тези елементи проработят добре, те може да се окажат много солидно предимство за ЦСКА в битките с Копенхаген.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *