Фотофакт: Копенхаген изригна срещу Нова ТВ! Нагла лъжа взриви обстановката преди мача

7 Dni CSKA09.08.201811080
Копенхаген, емблема

“Вярвам, че тези слаби “армейци” ще ги премажем с 3:0 още тук в София и ни очаква протоколен реванш в Дания.”

Тези думи предизвикаха бурни реакции сред привърженици на ЦСКА в сряда вечерта. Те бяха представени в спортната емисия на “Нова телевизия” като част от изказването на треньора на “Копенхаген” Столе Солбакен преди мача с червените в София тази вечер.

Част от запалянковците се усъмнили, че треньорът наистина е казал тези думи. Някои от тях се обърнали директно към “Копенхаген”. От датския клуб реагираха, като в “Туитър” написаха, че това е лъжа.

“Изглежда, че местната “Нова телевизия” е решила да излъже за думите, които нашият мениджър е казал за ЦСКА на пресконференцията вчера. Можете да чуете действителните му думи в нашия подкаст”, пишат от клуба.

На въпрос какви са шансовете на отбора му срещу ЦСКА Солбакен каза: “Имаме голямо уважение към този отбор, проучили сме го много и мисля, че мачът ще е равностоен и труден, както и предишният, когато бяхме тук (“Копенхаген” победи с 2:1 “Лудогорец” в София през февруари 2017 г.)”.

“Спортният отдел на “Нова” отправя официално извинение към отбора, ръководството и привържениците на датския футболен клуб “Копенхаген” и на българския отбор ЦСКА по повод некоректния дублаж на изказването на старши треньора на ФК “Копенхаген” Столе Солбакен, излъчено на 8 август в централната спортна емисия. По случая бе направена проверка и на замесените в изготвянето на репортажа лица ще бъде потърсена отговорност”, заявиха от отдела за връзки с обществеността на телевизията.

В отговора се допълва: “В своята работа спортният отдел на “Нова” спазва всички етични правила за достоверно и обективно отразяване на актуалните новини от света на спорта”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *