Ужасяваща новина! Закриват мъжкия отбор на ЦСКА, червените няма да играят в А група

7 Dni CSKA10.08.201817680
Емблема,

ЦСКА няма да има мъжки отбор през новия сезон! Изключително неприятната новина бе потвърдена от основния благодетел на клуба и човека, който на практика го издигна от пепелта – Александър Чакмаков. Синът на първия капитан на футболния ЦСКА Нако Чакмаков призна, че не може да продължи да издържа сам армейския клуб и без необходимата подкрепа най-вероятно ще се оттегли изцяло от баскетбола през лятото на следващата година.

Чакмаков и Роберт Гергов се заеха с тежката задача да възстановят славния армейски тим през есента на 2012- а. В продължение на 6 години двамата направиха и невъзможното, за да изградят от нулата клуба и да имат функциониращи всички възрастови групи, от най-малките до мъжете. През лятото на 2016-а ЦСКА официално се завърна в мъжкия баскетбол, като започна участие в А група (второто ниво на България). Водени от Йордан Колев, червените записаха два поредни сезона, играейки изцяло със собствени кадри, произведени в школата на тима, предимно момчета на 17-18 години.

Наравно с това Чакмаков се зае и с още потрудната задача да изгради нова зала на клуба поради нарастващия интерес от страна на младежи да са част от него. Така освен изцяло реновираната база на „Българска армия“ бе взета и бившата гребна зала в местността Къро. След мащабен ремонт се очаква тя да бъде завършена до края на годината, като ще е с капацитет за около 600 зрители. По всичко личи обаче, че феновете на ЦСКА няма да могат да гледат мъжки баскетбол там.

Още по-тежко обаче ще стане за клуба, ако Чакмаков преустанови да помага финансово и за школата, каквито намерения има. Всичко това би могло да доведе до нови черни дни пред ЦСКА и баскетбола на армейците. Клуб, който заема трето място по спечелени титли в историята на този спорт – 12, далеч пред следващия го Локомотив София с шест, който обаче отдавна вече не е част от мъжкия спорт.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *