4 червени картона за 4 мача в Европа! Проблемите с дисциплината станаха прекалено много

7 Dni CSKA11.08.20186620
ЦСКА - Копенхаген, Лига Европа, Божидар Чорбаджийски

Бранителят на ЦСКА Божидар Чорбаджийски отново привлече вниманието във важен мач. Той получи директен червен картон още в 40-ата минута срещу Копенхаген за удар в лицето на Н’Дойе. На Божидар често му се случва да действа на ръба на позволеното, да размахва лакти и да си изпуска нервите. Да припомним само станалото преди 5 месеца в Русе, когато обаче на Чорбаджийски му се размина. Тогава той съвсем очевидно нанесе удари в лицето на Васил Шопов от Дунав, но бе пожален от рефера и не получи директен червен картон, какъвто заслужаваше. А тогава беше и капитан на ЦСКА! Сега обаче съдията го изгони и армейците допуснаха обрат в мач, който можеха и да спечелят.

Показателни са и червените картони на Бодуров и Малинов след края на реванша с Рига. При вече спечелен мач се образува меле и двамата основни играчи го отнесоха, след което бяха наказани за по 3 евросрещи. В прекия спор за титлата в Разград на 6 април (2:3) пък Жеферсон си изпроси картон и също остави ЦСКА с 10 човека в ключов сблъсък. Така червените картони от дисциплинарен характер вече станаха прекалено много и е крайно време на “Армията” да обърнат сериозно внимание на този очевиден проблем.

Оказва се, че в последните 4 евродвубоя играчи на ЦСКА 4 пъти са видели червения цвят на картона – Тиаго, Бодуров и Малинов в Рига и Чорбаджийски срещу Копенхаген.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *