В Копенхаген се притесниха за защитата преди мача с ЦСКА

7 Dni CSKA15.08.201813520
ЦСКА - Копенхаген, Лига Европа,

Копенхаген влезе в силна серия от 7 поредни победи във всички турнири. Последната от тях бе с 3:1 в голямото дерби срещу Брьондби в неделя. По този начин съперникът на ЦСКА прекъсна серията си от 5 срещи без успех срещу този опонент (4 загуби и 1 реми). Копенхаген обаче не спира да търпи критики за представянето си в защита въпреки добрите резултати. Именно отбраната е уязвимото звено и това си пролича в първия мач с ЦСКА, когато контраатаките на родния тим затрудняваха значително защитата на датчаните. Едно от водещите издания в страната B.T. разкритикува най-вече играта на 30-годишния Андреас Бьеланд. Той беше заменен принудително срещу ЦСКА в края на първата част, но след това бе титуляр в дербито с Брьондби.

„Бьеланд се намира много далеч от най-силната си форма. Бавен, неориентиран, Андреас не беше на ниво срещу ЦСКА, а срещу Брьондби помагаше повече на съперника, отколкото на своя отбор. Въпреки успеха в дербито защитата бе доста разколебана на моменти“, анализираха от B.T.

В същото време Копенхаген преотстъпи халфа Абубакар Кейта (20 г.) на норвежкия Стабек (14-и от 16 отбора в елита). Треньор на този тим е бившият бранител на Ман. Юнайтед Хенинг Берг.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *