ЦСКА не може да преглътне клането на „Паркен“! Армейците подпукаха УЕФА със…

7 Dni CSKA18.08.201836190
Копенхаген - ЦСКА, Лига Европа, Мауридес Роке Жуниор

Линията на УЕФА за сигнали за корупция и Фейсбук страницата на евроцентралата бяха залети от гневни фенове на ЦСКА след реванша с „Копенхаген“, където за втори пореден мач „червените“ бяха заклани от съдията, пише „24 часа“. Турчинът Халил Юмют Мелер зачете гол при трима играчи на домакините в засада, не даде две дузпи за българския отбор и спести червен картон за влизане с крак в главата на Кристиан Малинов.

При това положение ЦСКА загуби с 1:2 и в реванша и отпадна с общ резултат 2:4.

„Не видяхте ли какво не ни стигна. За съжаление, нашият спонсор не е спонсор и на Лига Европа“, заяви наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро след края на двубоя.

Датският гранд играе с реклама на „Карлсберг“ на фланелките, един от спонсорите на УЕФА, а българският – с такава на комуникационния гигант А1.

Според Ел Маестро се е случило най-нормалното нещо – отборът, който е бил фаворит в двубоя, е спечелил. Други коментари за ужасяващото съдийство сърбинът с британски паспорт не си позволи.

Първият гол във вратата на ЦСКА предизвика травма и на треньора на домакините Сале Солбакен.

„Беше пълна идиотщина да се повтори голът на таблото. Всички видяха, че е нередовен. Заради това избухнах. Видя го дори и съдията, който вече бе взел решение и нямаше как да го отмени“, обясни наставникът на „Копенхаген“.

Реферът признал пред Николай Бодуров, че е видял ужасяващата грешка на асистента си, но нямало как да отмени решението си.

Заради повторението той скочи от пейката и се удари в покрива. Това накара дори някои медии у нас да обвинят фенове на ЦСКА, че били замерили Солбакен.

Голмайсторът на ЦСКА Мауридес също изрази недоволството си от съдийството, като според него то е единствената причина за отпадането на отбора от евротурнирите. Той обяви, че винаги брат му Майкон е бил пример за него и заради това се зарадвал да се видят в София.

„Червените“ летят днес по обед за Варна, като от там пътуват към Шумен, където ще е лагерът на отбора преди мегасблъсъка с шампиона „Лудогорец“ в неделя.

В Шумен ще бъде проведена и тренировката преди двубоя в Разград.

След това отборът ще се върне обратно с клубния автобус към София. Очаква се Ел Маестро да даде кратка почивка на играчите, защото следващата седмица няма да има ангажименти в Лига Европа.

„24 часа“