Фактите са красноречиви! Тиаго с най-голямо отстъпление от миналия сезон

7 Dni CSKA03.09.20186640
Адмира Вакер - ЦСКА, Лига Европа, Тиаго Родригес

Първият гол на ЦСКА през този сезон бе реализиран от Тиаго Родригес (26 г.). Португалецът разпечата Рига на “Армията” (1:0) със страхотен удар от дистанция и даде заявка за силен старт на сезона. Реалността обаче се оказа друга. Тиаго е сред най-безличните играчи на червените без значение на коя позиция е използван – дали на номиналната си зад нападателя, или като ляво крило.

Конкретно в Коматево при 0:0 с Ботев офанзивният халф бе един от най-слабите. От него се очакваше да връзва играта, но изобщо не се справи с тази задача. Той бе заменен първи – в 65-ата минута, но това спокойно можеше да стане факт още на почивката и на никого нямаше да му направи впечатление.

Тиаго чисто и просто беше фигурант. Не се запомни с нито едно отиграване, не опита изстрели от дистанция, нямаше успешен пас в перспектива. И още нещо, което едва ли е убягнало – португалецът не умее да развива добре контри. Той често напредва с топка в крака, но когато настъпи моментът да вземе решение, почти винаги се проваля – или подава грешно, или спира на едно място и губи топката.

Именно при Тиаго се наблюдава най-сериозно отстъпление сред футболистите на ЦСКА спрямо миналия сезон. За 7 мача и 590 минути в първенството сега португалецът има само 1 попадение – срещу Витоша Бистрица (2:0), и е без асистенция. За сравнение по същото време преди година плеймейкърът бе реализирал 3 пъти и имаше 5 асистенции, и то за по-малко минути – 500! Тази статистика говори красноречиво за сериозното отстъпление в играта му. И тук трябва да се отбележи, че спадът при него се забеляза още през пролетта, а сега се задълбочава.

Наскоро Тиаго заяви, че се надява да получи предложение за нов договор от ЦСКА. Настоящият му изтича през следващото лято и от зимата португалецът ще може да преговаря с други клубове. Дали обаче той
трябва да попадне в дългосрочните планове на армейците предвид представянето си в последните десетина мача?

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *