Паузата в Първа лига връзва ръцете на Ел Маестро

7 Dni CSKA08.09.201816420
ЦСКА - Верея, Първа лига, Нестор Ел Маестро

Много треньори в България казват, че паузата в първенството им е от голяма полза за изчистването на елементи в играта. В настоящия момент обаче това по никакъв начин не важи за ЦСКА. Армейците имат цели 10 играчи от представителния отбор, които са национали. По тази причина с треньора Нестор Ел Маестро в Панчарево се готвят едва 9 полеви футболисти и двамата вратари Черниаускас и Стипица. Тази ситуация няма как да е полезна за ЦСКА. Ел Маестро може да работи индивидуално с наличните играчи, както и да се подобри физическата форма на част от тях. Но няма как наставникът да наблегне върху отборните действия и синхрона, както и заучените положения, които на този етап не са силна страна на армейците.

Преди 5 години точно в паузата през септември тогавашният треньор на ЦСКА Стойчо Младенов заведе отбора на лагер в Боровец. Това даде резултат, тъй като червените влязоха в победна серия след миниподготовката. Разликата е, че тогава Младенов можеше да разчита на целия си състав, защото нямаше национали. Сега обаче Ел Маестро е с вързани ръце и просто няма какво да направи. Армейците дори не могат да проведат контрола заради малкия брой налични състезатели.

Все пак тази ситуация има и позитивна страна. Хубавото е, че част от футболистите на ЦСКА, особено младите Чорбаджийски и Десподов, излизат на по-голяма сцена. Националният отбор може да послужи като „реклама“ за играчите на тима. Още повече че именно армейците са с най-много представители измежду всички клубове. Срещу Словения стартираха трима – Чорбаджийски, Бодуров и Десподов, а на почивката влезе и 20-годишният дебютант Лясков. Шанс за изява не получи само Малинов. Това обаче не помага на ЦСКА в преследването на целите в първенството.

Има и друго – през следващата пауза след месец армейците може да имат още трима национали – Манолев, Секулич (Словакия) и Черниаускас (Литва). При такъв сценарий Ел Маестро съвсем ще остане без отбор. Неслучайно доста от големите клубове в световен план недоволстват от паузите в първенството, защото остават без основните си играчи. Със същия проблем се сблъсква и ЦСКА.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *