Ел Маестро гласи ново попълнение и доскоро контузен играч за титуляри срещу Черно море

7 Dni CSKA10.09.201823730
ЦСКА - Верея, Първа лига, Нестор Ел Маестро

Крилото Жоржиньо и на­падателят Евандро може да започнат като титуляри в следващия шампионатен двубой на ЦСКА. В събота, 15 септември, червените по­срещат Черно море. Двубо­ят на „Армията“ започва в 20:00 часа и ще бъде преда­ван пряко по Диема спорт.

Жоржиньо и Евандро имат голям шанс да попаднат в стартовата единайсеторка. По време на паузата в първенството те се подго­твяха пълноценно и остави­ха добри впечатления у треньора Нестор Ел Маестро. Плюс за тях е, че нямаха пъ­тувания като част от коле­гите си, които имат ангажи­менти с националните си отбори и ще се приберат в София с натрупана умора.

22-годишният Жоржиньо се появи като резерва срещу Ботев (0:0) в Пловдив мина­лия кръг. Преди това лекува­ше травма, получена в дву­боя със Славия на „Армията“ (2:1). Тя го извади от терена за около 20-ина дни. Фланго­вият нападател обаче вече е готов за 90 минути и е много вероятно да започне сре­щу Черно море. Същото ва­жи и за Евандро. 21-годишният център-нападател до­сега не е стартирал като титуляр за червените – има 5 шампионатни двубоя, в ко­ито е влизал като резерва, както и още един в Лига Ев­ропа. Именно в евротурнирите – при 1:2 от Копенхаген в Дания, той реализира и дебютния си и засега един­ствен гол за червените.

Евандро и Жоржиньо мо­гат да заемат местата на Джеси и Тиаго. Първият има ангажименти с националния отбор на Гана (б.р. – в събо­та игра при загубата с 0:1 от Кения). Португалецът Ти­аго пък не е убедителен напоследък и няма да е изнена­да, ако загуби мястото си сред титулярите.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *