Култов Димитър Пенев след успеха на лъвовете: По мое време ЦСКА имаше по 7, 8, че и 10 национала

7 Dni CSKA10.09.201814380
Жребий за Купата на България, Димитър Пенев

България победи Норвегия с 1:0 снощи в мач от новия турнир Лига на нациите, записвайки втори пореден успех след този с 2:1 над Словения в Любляна. Легендата  Димитър Пенев коментира успехите на България, шансовете на „лъвовете“ за Евро 2020, както и многото национали на ЦСКА в селекцията на Петър Хубчев.

„Какво да ви кажа, вие (б.р. – журналистите) го казахте всичко (смее се). След тези два мача идва самочувствието, защото са победи“, коментира успехите на България Пенев пред Блиц.

„По отделно няма да давам оценки. Треньорите са затова – да дават оценки. Всеки си има симпатии към дадени футболисти. Това е националният отбор на България. Всеки трябва да играе за името на България“, заяви Стратега на въпрос кой му е направил най-силно впечатление от „трикольорите“.

„Във всеки мач има пропуски. И в най-хубавите има такива. Най-важното е треньорът какви задачи, какви роли е поставил. Когато се правят анализи и разбори след мача, тогава пак се правят забележки, че някои неща не са изпълнени. Това е от опит като треньор. Вие като журналист имате друго мнение“, каза още Пенев дали е видял пропуски в играта на „лъвовете“ и продължи:

„Тези две победи дават по-добра организация на ръководството, на треньорите и на самите състезатели. Има какво да се желае. Някои постове трябва да се изчистят, но това ще даде възможност в бъдеще, когато имат и приятелски мачове. На официалните трябва стриктно и точно, на пълен процент да изпълняват своите задачи. Трябва колективна игра и взаимодействие. И с Норвегия много години сме играли. Със сръбските държави също сме играли, трябва да се внимава с тях. Предстои среща с Кипър. Виждаш, биха Словения. С тях много трудно, винаги сме ги подценявали. От една страна за състезателите да има спокойствие, от друга – конкуренция между тях за по-добри изпълнения на отделни постове“

Димитър Пенев бе попитан и за шансовете на България за класиране на Евро 2020: „Този шанс трябва да се използва. Тази програма трябва да се използва. Колкото по-рано имаме гаранция за класиране, трябва това нещо да го използваме“

„Това не ми прави впечатление, защото и по мое време, и преди мен имаше по 7, 8, че и 10 национала. От друга страна по-трудна е програмата на треньорите в клубните отбори, когато има толкова национали. По-трудно е за коригиране на отделни тренировки. Там тежестта и трудностите падат върху треньора и свършената работа върху тези състезатели, които участват. Те участват за България все пак. Отделно е, когато участват за шампионски титли, купи УЕФИ… Това е най-важно, че трябва да има желание, когато се играе за България, трябва да се играе добре“, завърши Димитър Пенев, коментирайки немалкото национали на ЦСКА.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *