Легенда на ЦСКА отсече: Няма кой да ни вкара гол, ако Бодуров играе така! Ако формата на Тиаго не се вдигне направо…

7 Dni CSKA11.09.201812590
България - Норвегия, национален отбор, Николай Бодуров

Най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов коментира пред „Тема Спорт“ представянето на националите на ЦСКА, както и лятната селекция на отбора. Паро акцентира върху представянето на Чорбаджийски, Бодуров и Десподов, които бяха титуляри срещу Словения (2:1) и Норвегия (1:0).

„Бодуров, ако играе за ЦСКА както за националния, няма да има кой да вкара гол на отбора. В ЦСКА явно някои ситуации ги подценява, но в мачовете със Словения и Норвегия беше железен. Той беше най-добре представилият се полеви
футболист от нашите. Просто беше безгрешен. Чорбаджийски също се представи на ниво, очевидно покрай Бодуров и той попива, а и като цяло се забелязва развитие при него този сезон. Ако иска да расте, трябва да играе по този начин. Беше концентриран през целите мачове. В ЦСКА понякога се разсейва и тогава допуска необясними грешки. Но ако е съсредоточен, показва задоволително ниво. На Десподов му беше по-трудно. Особено срещу Норвегия видя, че морето не е до колене. С по-твърди футболисти му е тежко. Асистенцията му срещу Словения беше добра, но накрая хората гледат колко мача и гола имаш. То и аз куп асистенции съм дал, но… Има добри наченки при Десподов, сигурен съм
обаче, че може и повече“, каза Никодимов.

„Като цяло националите ми допаднаха. Здрава битка и дух показаха, не че играха кой знае какво. Важното е, че има заряд в отбора, обстановката е приятна и момчетата са задружни“, допълни Никодимов.

„ЦСКА трябва да се развие още като отбор, ако иска да детронира Лудогорец. На „Армията“ трябва да съжаляват, че не се възползваха от възможността да имат по-голям аванс пред разградчани в момента“, каза още Паро.

„Селекцията на ЦСКА мисля, че е добра. Бяха привлечени доста футболисти и пейката е значително по-дълга от миналия сезон. Не мисля, че имаше чак такава въпиеща нужда от плеймейкър. Има алтернативи на Тиаго – и Джеси, и Евандро, даже и Малинов беше пускан там. Така е в модерния футбол – трябва да си поливалентен. А ако Тиаго продължава да играе както досега, въобще да не му предлагат договор. Да идва следващият като него и толкова“, допълни Никодимов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *