Пет години по-късно! ЦСКА отново ще разчита на 3-ма чуждестранни нападатели

7 Dni CSKA13.09.20189110
ЦСКА, летище, заминаване за Дания, Стивън Перейра, Евандро Да Силва, Мауридес Роке Жуниор

ЦСКА отново разполага с трима чуждестранни централни нападатели след 5 години. През това лято на „Армията“ бяха привлечени бразилците Мауридес и Евандро, както и гамбиецът Али Соу. Всеки един от тях номинално играе на върха на атаката, макар и тримата да притежават различна характеристика. Трябва да се отчете, че Евандро може да действа като втори нападател и крило. Али Соу също е бил използван по фланга, така че това дава допълнителни опции в атака.

За последно трима чуждестранни централни нападатели имаше през есента на 2013 г. под ръководството на Стойчо Младенов. Тогава в ЦСКА бяха македонецът Християн Кировски, португалецът Бруно Морейра и малиецът Мамади Сидибе. Както сега, така и тогава те бяха привлечени накуп през лятото. Интересното
е, че всеки един от тях разтрогна с ЦСКА още след края на есенния дял. Сумарно Кировски, Морейра и Сидибе вкараха 3 гола в първенството, като всеки от тях се разписа по веднъж и така и не успя да се наложи като титуляр. За сравнение – само за 7 шампионатни мача настоящият нападател на армейците Мауридес вече има 5 гола и 2 асистенции.

Най-интересното около престоя на тримата чужденци през 2013-а бяха думите на Стойчо Младенов по адрес на Сидибе: „Той пълни терена“. ЦСКА бе последният клуб в кариерата на малиеца.

Кировски впоследствие имаше известен успех в отбори от родината си, а сега е в Македония ГП (4 мача без гол). Най-добре се разви кариерата на Бруно Морейра. С екипа на Пасош Ферейра той записа 57 мача и 24 гола в португалския елит (2014-2016), след което бе трансфериран в Тайланд. Сега играе за Рио Аве, отново
в Примейра лига, като има 4 мача и 1 гол този сезон.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *