Десподов заклейми фалшивите приятели и се закани да продаде още някого след Каранга

7 Dni CSKA13.09.201823140
ЦСКА - Верея, Първа лига, Кирил Десподов

Крилото на ЦСКА Кирил Десподов спечели за 3-ти път в кариерата си наградата за Играч на месеца. Той бе избран от родните треньори в редовната анкета на пресклуб „България“. Десподов събра 10 от всички 20 гласа, а втори остана голмайсторът на армейците Мауридес с 5. През август Кирил се отличи с 4 мача, 3 гола и 2 асистенции в първенството. Той говори за поредната си награда, предстоящия двубой с Черно море утре, както и за изявите си в националния отбор срещу Словения (2:1) и Норвегия (1:0). Десподов асистира за първото попадение срещу балканския тим.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен, голямо признание е за трети път да съм номер едно през месеца. Това ми дава много увереност да работя още повече, защото още нищо не съм постигнал“, каза Десподов.

„Покрай всеки известен човек има фалшиви приятели. Това е нормално за хората с успехи. Трябва да се опазиш от такива влияния. Само който не си е патил, не знае какво е. Нужно е да приемаш по-спокойно нещата и да гледаш по-обективно. А не да се мислиш за велик и да летиш, като ти кажат два пъти, че си номер едно. Това няма да ти помогне, по-добре е да си скромен. В ЦСКА няма завист, всички сме искрени. Всеки ден сме заедно и сме едно голямо семейство. Играем за отбора, а не за себе си, и има отличен колектив“, добави Десподов.

„За мен не е важно да стана голмайстор, а да помагам на ЦСКА с попадения и асистенции, за да спечелим трофей. За мен този приз не е от голямо значение, пък и съм крило, а не нападател. Ние имаме кой да вкарва. Не ми е на първо място да съм топреализатор. Но ще се радвам, ако продам още някого след
Каранга с моите асистенции“, каза още Десподов.

„Черно море е доста добър и тежък съперник. Винаги играят на максимума, особено в срещите с водещите клубове. Ще покажем нашата игра. В събота ще видите с какво ги превъзхождаме. Имаме си план и мисля, че ще се получи успешно. Нямам обяснение за някои по-слаби стартове в отделните мачове, които направихме. В миналия кръг с Ботев ни липсваше динамика до почивката. Но основният проблем е, че не вкарахме гол“, добави Десподов.

„Доста се радвам, че играх два официални мача за националния. Благодаря на селекционера г-н Хубчев. Представихме се на добро ниво, с оглед, че спечелихме 6 точки от две срещи. Би било хубаво да се построи нов национален стадион, но според мен първо трябва да постигнем някакви резултати. Нека да връщаме постепенно хората на трибуните. Сега ще има завишени очаквания след двете победи. Но всеки от нас в националния вярва, че можем да се класираме за Европейското. Оставаме здраво стъпили на земята и
продължаваме да работим както досега. Всеки от нас вярва, че можем да се класираме на Европейското
през 2020-а. Това ни е основната цел. Какъв е смисълът да играем, ако не вярваме“, добави Десподов.

„Нямах никакви проблеми с адаптацията в представителния отбор, играл съм с повечето от момчетата. Разбираме се перфектно, настроението е чудесно и няма караници между нас“, отчете още Кирил Десподов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *