Министър Кралев призова феновете на ЦСКА: Имайте малко търпение за новия закон

7 Dni CSKA14.09.20189310
Черно море - ЦСКА, Красен Кралев

Министър Красен Кралев хвърли повече яснота около очаквания нов закон за спорта. Той говори и за цялостното развитие на българския футбол в последните години.

„Грешката с преобразуването на клубовете в АД-та носи много сериозен и трагичен отпечатък върху развитието на футбола в България. Това просто изключва помощта на държавата. Ключето към решаването на този проблем е решаването на казуса със собствеността на базите. Те са разпръснати по общини, министерства… С новия закон за спорта се опитваме да дадем възможност на тези клубове, които
ползват държавни бази, да ги получат за по-дълъг срок – до 30 години. За да могат да инвестират и да ги реконструират. Нали разбирате, че ако построиш стадион за един клуб, трябва да построиш за всичките. Много е трудно да си собственик на клуб. Има хора, които искат да се къпят в народната и фенската любов. Но първо трябва да извадят инвестиции, за да подобрят базите. През последните години оправихме 10 стадиона – с тревно покритие и осветление, за да се играят мачовете от елита при добри условия. Но за по-големи инвестиции трябва да се справят собствениците“, каза Кралев в предаването „Гонг“ по Дарик радио.

„На финала сме на новия закон за спорта. Много усилено се работи. Има много спекулации по темата – кой пречи, кой не пречи. Гледам много коментари по тази тема във Фейсбук. Няма никакви обструкции от никого за този закон. Просто не искаме претупано нещо да влезе в пленарната зала. Искахме да изслушаме всички партии. Спортът не бива да е зависим само от една политическа сила. Чухме опозицията, взехме предвид и техните предложения. Това е цялостно нов закон за спорта, а не само една глава, която решава казуса със спортните бази. На финалната права сме, другата седмица се надявам да има заседание на комисията по тази тема (б.р. – вероятно на 19-и). Говорим до седмици законът да влезе в сила. Искам да помоля за още малко търпение, за да си свършим работата като хората“, допълни Кралев.

„Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *