Любимец на Сектор Г за Ел Маестро, конкуренцията в атака и шансовете за титла

7 Dni CSKA14.09.201810660
ЦСКА, Лудогорец, Стойко Сакалиев, Ивайло Петров

Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев коментира представянето на „червените“ от началото на първенството.

Той е на мнение, че на ЦСКА ще са им необходими още няколко мача, за да влязат в нужния ритъм. Ето какво сподели Сакалиев пред Топспорт.

Изненадва ли ви представянето на ЦСКА от началото на сезона?
– Според мен тази година ще е доста интересно първенството. Както ЦСКА, така и Лудогорец ще преследват титлата. Лудогорец вече не е този отбор, който побеждава с лекота всеки един отбор в България. Смятам, че на ЦСКА му трябва малко повече влезе, за да влезе в ритъм и да покаже по-добри игри. В момента са на приливи и отливи. Мисля, че в последните няколко кръга всичко ще се нареди.

На какво отдавате слабото представяне на ЦСКА в последните две гостувания срещу Лудогорец и Ботев (Пловдив)? „Червените“ определено създадоха много малко голови положения.
– Според ЦСКА не игра чак толкова слабо срещу Лудогорец. Стояха добре тактически. Получи се елементарен гол след една грешка. Може би се дължи на неспазване на треньорските указания или не са достатъчно концентрирани по време на самия двубой.

Какво е Вашето мнение за новия треньор на тима Нестор ел Маестро?
– Още не мога да направя заключение за него. Тепърва предстои да разберем на какво е способен, как ще изглежда отбора и какво ще се случи до края на годината. Чак тогава може да дадем по-адекватна оценка за този човек.

Енрике Рафаел е готов за игра, бе привлечен и още един централен нападател.
– Според мен ЦСКА тази година е доста по-добре в атака. През този сезон има доста по-добри нападатели , които се взеха. Мисля, че в предстоящия мач с Черно море тимът трябва да покаже по-добро лице в офанзивен план. На отбора му трябват няколко добри мача поред, за да може да покаже истинското си лице.

Реално ли е да се смята, че ЦСКА ще успеят да се преборят с Лудогорец?
– Рано е да се каже. Аз като пристрастен фен на ЦСКА, бих желал те са станат шампиони. Първенството със сигурност ще е много интересно. Дано всички двубои да се решат по правилния начин.

Под правилния начин съдийството ли визирате?
– Разбира се. Грешките в полза на Лудогорец не са спрели. Аз винаги го повтарям. Който и да питаш от футболните хора, точно това ще ти каже. Съгласен съм, че грешки се получават в мачовете. Хората грешат, но когато го правиш, трябва да си вземеш някаква бележка. В българския футбол винаги се получава едно и също нещо. Това не знам до кога ще продължи. Видяхме и в мача на Кариана, треньорът (б.а. Атанас Джамбазки) отива и удря съдията. Защо го прави? То е ясно защо. На човека вече не му издържат нервите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *