ЦСКА култивира стила си на игра! Отборът не е зависим само от Мауридес, Бодуров заживя с нагласата, че е лидер

7 Dni CSKA17.09.201822400
ЦСКА - Черно море, играчи, радост

ЦСКА прави все по-добро впечатление с играта си. Отборът вече култивира и усъвършенства стила си на игра и успехът над Черно море (3:1) е доказателство за това. В началото на сезона на преден план бяха битката и духът, а сега се наблюдават заучени изпълнения и синхронизирани действия. Разбира се, има още трески за дялане, но ЦСКА показа на какво е способен в мача с Черно море.

Индивидуално трябва да бъде отличен Десподов, чиято класа нараства все повече. Удоволствие е да го наблюдава човек. Акцентът в събота пада върху майсторския му гол от фаул, който говори за много тренировки и усъвършенстване. Но най-силно впечатление ми прави лекотата, с която тръгва, мощта в действията му, прецизността при отиграванията с топката. В играта на Десподов се наблюдава сериозно развитие.

Като цяло ЦСКА демонстрира интересни неща в атака. През миналия сезон имаше повече борба, търпение и изчакване до края, а сега се вижда стремеж към по-директна игра и по-голямо разнообразие. Отборът разчита и на дълги подавания зад гърба на защитата. Това е правилен подход, при положение че разполагаш с крила като Джеси и Десподов. Би било грешно да им подаваш само на крак, защото те имат достатъчно скорост, за да избягат от защитата, а и не са праволинейни футболисти. Джеси дори понякога злоупотребява, когато притежава топката. Срещу Черно море, а и в други срещи имаше моменти, в които трябваше да потърси свой съотборник, но подходи егоистично и предпочете да стреля.

Важно е да се отбележи, че ЦСКА далеч не е така зависим от централния си нападател, както през миналия сезон. Сега отборът не разчита само на Мауридес да вкарва головете, както беше с Каранга. В предходния
сезон се наблюдаваха периоди на остра зависимост от голмайстора, а и Каранга нямаше реална алтернатива. Сега обаче е по-различно. Мауридес има кой да го замени в лицето на Евандро и Соу. Именно това е силата на ЦСКА – богатият избор от играчи. В такава ситуация най-важното е да се запази добрата атмосфера в отбора. Неминуемо част от силните футболисти ще остават в сянка. Това е въпрос на балансиране.

Няма как да пропуснем автогола на Черниаускас. Да се смееш ли, да плачеш ли. Изключителен куриоз, но вратарят не бива да бъде хвърлян на кладата. Той направи доста добри спасявания в хода на сезона. Подобни моменти са доста неприятни, но понякога се случват.

Като позитив трябва да отчетем още представянето на Бодуров през този сезон. Той играе превъзходно не само в ЦСКА, но и в националния отбор. Бодуров вече живее с нагласата, че е лидер и важен човек. Покрай него расте и Чорбаджийски. Секулич пък е интересен футболист, макар понякога да прави доста грешки.
Той обича да участва в играта и поради високата си ангажираност взима грешни решения. За халфовата линия също мога да изкажа позитивно мнение. Пинто е интелигентен футболист, който разбира играта. Страхотният му гол от дистанция беше свеж полъх за ЦСКА, защото отборът много рядко затруднява
опонентите си с далечни удари. Малинов също ми прави добро впечатление. Много е полезен в дефанзивен план, действа със самочувствие и израства.

Като негатив трябва да се отчете, че на моменти в ЦСКА се наблюдава несигурна игра особено в гостуванията. Това настъпва, когато отборът не успява да реши рано мачовете си. Рано или късно обаче футболистите ще се разкрепостят и в гостуванията. Отборът има силни изпълнители и не виждам причина
да се притесняват, че невинаги успяват да вкарат ранен гол.

Георги Василев – Гочето, специално за „Тема спорт“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *